Efter ett dygn i ensamhet kan jag vara social igen

Det tog ganska precis ett dygn. I morse när jag klev ur sängen kände jag hur livsandarna hade återvänt. Med endast hunden som sällskap är jag på landet, i familjen sommarstuga vid Dalälven. När jag släpper taget om alla förväntningar och all stress, vilket jag endast gör i ensamhet på vårt land, faller en enorm trötthet över mig det första dygnet. Jag orkar inte göra något alls och bara att gå femton meter ned till bryggan ger mig hjärtklappning. Jag sover, äter choklad och sover. Sitter i tystnad och ser ut över vattnet. Gråter en skvätt. Och sover.

kaffeDagen efter kommer krafterna tillbaka. Glädjen och skaparlusten. Då är det som om min själ har fått ägna sig åt avancerad återhämtning. Först då kan jag ta upp kameran, datorn eller telefonen. Först då är mina älskade välkomna att dela landet med mig.

återhämtningOch min ständiga följeslagare Selma, har också vilat sig i form. Hon sov bredvid mig hela gårdagen och var knappt intresserad av att gå ut ock kissa. Men idag har hennes livsandar också vaknat och hon leker och blir smutsig – som sig bör på landet.

lortighundLandet är att vara smutsig. Att bada i iskalla och svarta älven. Att äta färska trädgårdsbär i yoghurten.

filAtt vara på landet är fula Foppatofflor och lyckan av att hitta en älskad, men bortglömd sommarklänning som luktar gammal stuga.

sommarklänning

Snart ska vi gå och möta min livskamrat vid tåget. Nu finns det även plats för honom i min själ. Nu orkar jag vara extrovert igen.

 

 

 

 

Facebooktwittermailby feather
Facebooktwitterrssyoutubeinstagramby feather
Taggat , , ,

3 kommentarer till “Efter ett dygn i ensamhet kan jag vara social igen

  1. Vad fint skrivet! Och vad skönt det är att höra att det är okej att dra sig undan och samla krafterna igen och att det är okej att vara trött. 🙂

  2. Så vackra o fina ord…O va härligt att kunna ladda ”batterierna” på detta sätt!!

    o sen va ”fit for fight” igen…Härligt!!!

    Kram Kram / Hillevi

  3. Vad skönt att kunna dra dig undan ibland och vara helt själv för en stund! Välbehövligt! Ha det fortsatt skönt!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *