Fråga dig själv om råd idag

Vi har så lätt att ha åsikter om andra människor och deras stora och små val i livet. ”Hur kan han vara tillsammans med honom?” ”Eller kan hon välja att stanna kvar på det där jobbet?” ”Men hon är ju inte klok som åker iväg så där.” Det är tråkigt att vi många gånger dömer, snarare än försöker att förstå.

Men vad som är tråkigare min vän, det är att vi många gånger väljer att låta andras åsikter styra våra egna val. Vi följer inte en dröm för att andra inte tror på den. Eller vi kanske följer ett råd, som vi någonstans djupt inom oss inte vill följa. Och gör det endast för att andras åsikter väger tyngre än våra egna.

Men hur ska de kunna veta vad som är bäst för dig? De har inte levt ditt liv. De har inte närt dina drömmar. De har inte haft dina tankar, din längtan och dina erfarenheter.

Pröva att idag att fråga dig själv om råd. Ställ dig frågan -Vad vill jag? Lyssna på din längtan idag. Och se vad som händer.

kompass

Facebooktwittermailby feather
Facebooktwitterrssyoutubeinstagramby feather
Taggat , ,

2 kommentarer till “Fråga dig själv om råd idag

  1. Det var längesen jag lät någon annans åsikter styra mitt liv. Dom har inte gått i mina skor och vet inte varför jag är som jag är. Må var att jag inte är som alla andra, men huvudsaken för mig är att jag sjäv har accepterat mig.
    Tack för dina alltid så kloka ord Maria! Kram <3

  2. Tack för den påminnelsen! Efter att ha levt enbart efter andras vilja under så många år, vet jag inte längre vad jag vill. Skulle behöva en lång retreat för att försöka börja komma underfund med det.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *