Vad behöver du just nu för att känna dig trygg?

Vi lever i ett samhälle som uppmuntrar prestationer. Hela tiden styrs vi av ”måsten” och ”borden” som vi försöker leva upp till. Att brinna för sitt arbete, att jobba över, att synas och höras i media, att ha ett fantastiskt fläckfritt hem – när du gör detta är det ingen som reagerar. Ingen som säger ”Men älskade vän, när tog du det riktigt lugnt senast?”

På grund av den höga takten och fokus på prestation är det många av oss som upplever att vi inte duger om vi inte presterar. Att vi inte blir älskade om vi inte ger.Inom oss finns en kritisk röst som säger ”Vad dålig jag är som inte klarar högre mål.” ”Varför kan jag inte skärpa mig!” ”Alla andra når resultat snabbare än jag.” Den här hårdheten mot dig själv är inte ett effektivt sätt att nå dina mål, tvärtom. Den aktiverar bara hotsystemet i hjärnan på samma sätt som om vi känner oss angripna utifrån. Det fungerar likadant som då vi utsattes för livsfara på savannen – vi flyr, kapitulerar eller slåss.

Jämför du dig med andra och vad som verkar vara ett perfekt liv? Känner du att du är inte är okej eller är rädd för att inte duga? Sätter du mål som du aldrig når?

Då är det dags för dig att börja visa dig själv – empati. 

Hur känner du dig just nu? Är du lugn och trygg eller pickar stressen bakom pannbenet och axlarna är spända? Känner du dig nöjd med dig själv eller oroar du dig över allt du inte kommer att hinna med idag?

Ställ dig frågan rakt och ärligt
– Vad behöver jag just nu för att känna mig lugn och trygg? 

Sök efter att vara vänlig, förstående och medkännande mot dig själv.

kära jag

 

Facebooktwittermailby feather
Facebooktwitterrssyoutubeinstagramby feather
Taggat , ,

1 kommentar till “Vad behöver du just nu för att känna dig trygg?

  1. Får man dela dina CITAT? Exempelvis på min Instagram?

    Ps MAILADREssen är med små bokstäver.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.