Pigg en fredagskväll – är det möjligt?!

Igår kväll när jag kom hem ifrån arbetet, gick jag och handla mat. Jag var enormt sugen på indisk mat och trots att jag vet att det ofta tar mig en timme att förbereda den maten så blev det röda linser, koriander och yoghurt i Coopkassen. Väl hemma tittar min sambo förundrat på mig när jag en fredagskväll sätter i gång att laga en tre rätters indisk måltid. ”En fredag?! Du brukar alltid ramla ihop i soffan och vilja bli serverad middag och vin fredagskvällar.” säger han förvånat. Jo, det stämmer. Men denna fredag kände jag mig superpigg, trots ett maratonpass på jobbet. Och när jag tänker efter så var jag pigg i torsdags också… trots att detta har varit en intensiv vecka med långa arbetsdagar.

Då slår det mig. Jag har druckit gröna smoothies varje dag denna vecka! Och dag fem började jag känna skillnad i energinivån. 

Det intressanta är att jag brukar dricka gröna smoothies lite då och då, inte så ofta på sommaren men några gånger i veckan under höst och vinter. Men nu när jag druckit det varje dag märker jag en enorm skillnad i energin.

100dagar

En annan sak jag har märkt är att jag inte har känt något sug mellan målen och på kvällen, som jag ibland kan göra. Många gånger kommer ett sug ur stress, oro och andra känslor. Men jag vet att sug även kan vara kroppens sätt att påvisa någon form av näringsbrist.

Att det kan vara så enkelt att förändra sin hälsa till det positiva.

Om du inte tror mig – prova själv. 

9789197992619_large_gront-for-livet-inspiration-till-ett-friskare-liv-med-grona-smoothies_haftad

 

I boken Grönt för livet har man gjort en studie i USA där man lät människor dricka 1 liter gröna smoothies under en månad. En av de positiva saker som undersökningar har visat vid intag av gröna smoothies varje dag är att saltsyraproduktionen i magen stabiliseras, vilket gör att man kan tillgodogöra sig fler näringsämnen och hjälpa kroppen med en egen näring. Man fick även:
– bättre näringsupptag
– läkte ut allergier och fick bättre hud och hår
– bättre immunförsvar
– förbättrad allmänhälsa
– minskat sötsug
Och detta är bara några förändringar, boken Grönt för livet fyller sida upp och sida ned med vittnesmål om människor vars kropp på egen hand har kunnat läka ut inflammatoriska sjukdomar, kronisk trötthet och svårigheter att gå ned i vikt.

Jag blir alltid skeptisk när en produkt är så oerhört fantastisk enligt någon. Men jag ska fortsätta med mina drinkar i tre veckor till och se vad som händer. Kanske jag också ropar halleluja efter det. 😉

 

Facebooktwittermailby feather
Facebooktwitterrssyoutubeinstagramby feather
Taggat , , ,

1 kommentar till “Pigg en fredagskväll – är det möjligt?!

  1. It’s good to get a fresh way of looking at it.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *