Tack för alla fantastiska motivationstips! Nu är vinnaren korad!

Vilka fantastiska råd ni ger oss andra. Det har varit oerhört svårt att välja ETT. Önskar att jag kunde ge er alla en present. Tusen tack för att ni delar med er. Tusen tack för den inspiration ni ger vidare till varandra. Har är ett urplock av alla fina tips – jag kunde inte publicera alla.

Efter 2 år som sjukskriven och en resa av tålamod och att se någonting positivt varje dag är det yogan som gett och ger mig kraft och motivation till att leva mitt bästa jag.
Kram Lotta

När det känns motigt så brukar jag prata med någon vän eller min fina terapeut som jag har sen många år tillbaka. Det känns bra att prata med någon man känner väl.
/Pirjo

Jag har genomgått cancer behandling… Var nära på att dö! Mina läkare sa att jag hade 1/2 år kvar… Jag bestämde mig ” inom” mej om du ska ha någon chans att överleva denna diagnosen så måste du börja älska se dej själv! Älska dej själv! Lägg ner tid på dej själv! Se på det som är positivt runt om dej! Om de vänner, partner som älskar dej! Började med det! Bestämde att jag ville kämpa emot min sjukdom…. Och trots alla mot odds så lever jag 6 år efter…. Har ett rikt liv, tänker på mig själv först! Och sedan unna mig det som gör mig glad! Och finns för dem som älskar mig! Och tagit bort ALLT det som tar onödig energi i mitt liv! LEV idag och älska dej själv!! Kram
/Hanna

Jag skriver en lång lista på alla bra saker jag kan få ut av att nå mitt bästa jag. Hur bra jag kommer att må. Sen sätter jag upp den där jag kan läsa den varje dag. Plus en massa affirmationer som jag mår bra av och saker jag skrivit ut från din blogg. Sitter där jag kan läsa det.
/Karin

Jag stannar upp och tänker,vad är det egentligen som har hänt? jag skriver ner det som har hänt,och ofta inser jag att jag reagerar med min rädsla,sök kärleken inom mig säger en röst då,och frågan kommer, vad skulle kärleken göra nu? då poppar det upp vänner i mina tankar,som jag kan ringa,och kärleken säger alltid,släpp taget och be om nya möjligheter,allt är redan löst,allt sker för min utvecklings skull och alltid i rätt tid,jag får heller inte mer än jag orkar att bära och ta mig igenom,kärleken läker allt.ja jag använder mig av frågor och affirmationer.
/Kristina

Jag och min kompis peppar och motiverar varandra. Det är det bästa när det känns jobbigt.
/Anna

När det känns motigt brukar jag stoppa farten lite. Tänka på det jag är tacksam för.
Att ta på en klänning och lite smink piggar upp vilken tröghet som helst.
/Jeanette

Jag har under en längre tid varit dålig på att motivera mig till MBJ. Men så har något hänt . Verktygen jag fått av Maria ger nu resultat. Jag motivera mig med känslan av tillit till mig själv. Att i bland blir det tokigt men jag är värd de bästa och jag ger mig själv de. Är det riktigt dåligt en dag vågar jag i dag berätta och söka hjälp på en gång innan det slagit rot i min själ och skammen av misslyckande har vunnit. I bland kan det räcka med att tänka på dig Maria för att få styrka.
/ Mia

Att tänka på målet, hur jag vill vara och hur jag vill leva.
/Elna

Varje kväll sätter jag mig, ja viktigt att sitta upp! Sedan säger jag gärna högt för mig själv om det går. Affirmationer om hur jag vill vara som människa tex ödmjuk -jag är ödmjuk …
Bestäm dig själv hur du vill känna dig eller vara nästa dag .När jag sedan vaknar säger jag.
– Det här ska bli en Härlig dag !!!! Mina ord kan vara
– jag är mer än jag verkar vara och jag har all Världens kraft och styrka inom mig ( kommer ur boken Munken som sålde sin Ferrari )
Dock har jag ändrat till ,att jag har styrkan inom mig ,då det känns rätt .
-jag ser , hör och bekräftar mig själv och kramar mig själv samtidigt.
Jag är glad och har lätt att finna skrattet och glädjen i livet.
Har förståelse , tålamod mm
Lycka till
Kattis

Jag har val att göra. Om jag vill vara ledsen då är jag det och bestämmer det valet i t ex 30 minuter. Valet jag har sen är att fortsätta vara ledsen eller välja att prata med någon, ta en promenad, försöka le med hela munnen fast tårarna rinner. Plötsligt tok dansa eller annat som bryter av. Valet för min motivation är just att jag har ett val. Och sedan hålla det. Jag vill ha en biskvi Sarah Bernard, då väljer jag den för det är mitt VAL! Njuter och har sedan inget dåligt samvete.
Kram ♥
Marie

När livet känns motigt så går jag till min fantastiska samtalsterapeut/psykolog Lena. Jag får berätta för någon som inte står mig nära men ändå gör det det. Jag kan få en annan infallsvinkel på det som känns tråkigt. Det är ju först när man säger allt högt och ljudligt som man kan höra sig själv och börja förstå. Inne i huvudet rullar ju filmen hela tiden men det blir verkligt när man uttalar det.
/Eva

Efter 16 månader med lchf och under detta år en ständigt tilltagande värk o smärtta
i kroppen börjar orken tryta., osv… Har följt med MBJ i c 2veckor (hittade sidan då jag sökte
grönasmoothies!) Då jag känner att jag inte orkar är min motivering: Vad vill du nu
göra? Gör ngt som är roligt! Jag gör det jag blir glad av!
Vill inte, orkar inte ta en promenad, hinner inte mm. Vad gör dig
glad? Vi åker till sinhallen med barnen istället!!
Gör det du blir G L A D av, så orkar man sedan med mindre roliga
saker!!
MVH, Annika fr Finland

När livet känns motigt väljer jag ut en av de personliga utmaningar som jag faktiskt klarat av och försöker hitta den känslan igen, målgången på New York marathon är en favorit.
/Marie

Ibland är det motigt , jag brukar då göra min smoothie extra fin , häller upp den i ett fint glas , häller upp ett bubbelbad och plockar fram ansiktsmasken och hårinpackning kokar upp ingefära te med lite honung i en jätte kopp , tänder ljus i badrummet och släcker ner . Och så ligger jag länge och myser med en bra bok eller ligger bara och slappnar av och tänker på hur långt jag kommit och vårt jag vill kpomma . Det hjälper man rensar både kropp och sinne.
/Monica

Och mina vänner här kommer vinnaren
motiveramig

Här är hela tipset:
”För att motivera mig själv tänker jag tillbaka på hur jag brukar känna mig när jag är som mest tillfreds. Oftast är det när jag har varit snäll mot både kropp och själ. Jag vet att det är snällt mot kroppen att ta den där promenaden eller kanske att välja fullkorn i ställer för vitt ris.
Det får dock aldrig kännas som ett tvång för då tappar jag lusten. Jag försöker föra tankarna till de positiva effekterna och att tänka på hur jag ”är snäll mot mig själv” alltså.

/Stina”

Och domarens motivering är
Stina beskriver på ett uppfriskande sätt vikten av att vara sin bästa vän för att nå sina mål. Hur hon kommer längre med att vara snäll mot sig själv, än att tvinga sig. Grattis Stina till det lyxiga startkitet från Back to Earth. 

Mineralveil_550web

 

Facebooktwittermailby feather
Facebooktwitterrssyoutubeinstagramby feather
Taggat

2 kommentarer till “Tack för alla fantastiska motivationstips! Nu är vinnaren korad!

  1. Ett jättegrattis till dig Stina! 🙂

  2. Tack för alla fantastiska tips!
    Då jag själv inte kunde dela så tar jag tacksamt emot alla era!

    Grattis Stina!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *