5 saker du behöver släppa taget om

Om du vill möta ditt bästa jag. Om du denna höst arbetar tillsammans med oss andra för att må lite bättre, bli lite gladare och starkare – har jag fem saker du mår bra av att släppa taget om. För att du ska ge dig själv friheten att växa mot ditt mål kommer du må så mycket bättre om du släpper taget om just dessa saker.

1.Släpp taget om behovet att jämföra dig med andra
Det är du och din kropp som avgör vad som är bra för dig. Om dina vänner på Facebook, dina arbetskamrater eller någon annan i din närhet går ned i vikt snabbare, hinner att träna mer eller bakar fantastiskt glutenfritt bröd – så har det ingenting med dig att göra. Ge dig själv friheten att glädjas åt dina framgångar. Inspireras av andras motivation, träningsglädje eller resultat – men jämför dig bara med dig själv.

inspireras

2. Släpp taget om dina dåliga ursäkter
När vi väljer att hoppa över ett träningspass eller att äta något fel, kommer det mer eller mindre frivillig en dålig ursäkt över våra läppar. Många gånger är dessa ursäkter lika mycket för vår egen skull som för att förklara något vi skäms lite över för någon annan. Sluta genast med ursäkterna. Ta ansvar över ditt eget beteende istället. Det är inte din chefs fel, sambons eller väninnans fel att du inte har hunnit eller orkar. Du har alltid ett eget val. Och du kommer uppleva det valet lättare om du står upp för dina handlingar.

3. Släpp taget om dina kritiska ord och tankar om dig själv
Vilket barn utvecklar sina gåvor bäst tror du – det som blir uppmuntrat eller det som blir kritiserat? Möt denna stund med en vänlig och uppmuntrande attityd till dig själv. Påminn dig om allt bra du har åstadkommit hittills. Och när den kritiska rösten smyger sig på dig, kan du alltid ge moteld genom att tänka på saker hos dig själv du är tacksam över. ”Jag är tacksam över att jag är så charmig, vill mitt eget bästa och har starka armmuskler”.

släpp

4 Släpp taget om dina begränsande tankar
Om jag hade varit kvar i mina begränsande tankar om mig själv hade jag aldrig upptäckt hur stark, snabb och smidig min kropp är. Eller hur mycket jag älskar att röra på mig. Att känna träningsvärk i mina muskler. Börja inte med att säga eller tänka ”nej”, säg ”vad spännande, det måste jag ta reda på”. Ha en nyfiken, utforskande inställning till dig själv och vad din kropp kan prestera. Hur bra kan du må? Hur stark kan du blir? Hur snygg kan du känna dig?

5. Släpp taget om din rädsla
Vi har alla rädslor inom oss. Många gånger är vi inte ens medvetna om våra rädslor. Vi kan vara rädda för att misslyckas igen, rädda för vad andra ska tycka eller till och med rädda för att bli glada och nöjda med oss själva. Rädslan sitter som en spänning i kroppen och det är så skönt ned den spänningen släpper. Lika skönt som tystnaden efter ett buller. Pröva hur det känns att släppa taget om rädslan. Pröva att vila i glädjen att vara nöjd med dig själv eller att strunta i andras bedömningar. För vad är det värsta som kan hända? Ingenting kan vara värre än att vara rädd.
“The only thing we have to fear, is fear itself.” Franklin D. Roosevelmodig

 

Facebooktwittermailby feather
Facebooktwitterrssyoutubeinstagramby feather
Taggat , , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *