Små skavsår eller gamla ärr på hjärtat

Ibland suger livet. Därför att något riktigt otäckt eller ledsamt har hänt, eller för att du kanske inte riktigt vet varför. Ibland känns allting väldigt irriterande, ledsamt eller helt enkelt lågt. Och de dagarna behöver du också ta dig igenom.

2013-10-09 15.21.48Jag vaknade till en sådan dag idag. Och egentligen har jag alla anledningar i världen att vara kvittrande glad och pigg. Men nej. Idag suger livet.

Är det synd om mig? Nej, det är det inte. Har det hänt något beklagligt? Nej, det har det inte. Ibland suger livet helt enkelt och det finns ingen del av mig som skäms över att det känns så.

Jag arbetar varje dag med att hjälpa människor att må lite bättre och bli lite gladare och starkare. Jag arbetar varje dag med min egen hälsa och välmående. Jag får mycket kraft av det. Kraft, energi och glädje. Men jag är ingen evighetsmaskin. Och jag tror de här stunderna då allting känns dystert finns som en liten påminnelse om att små skavsår eller gamla ärr på hjärtat behöver ses om då och då.

Så jag är lite varsam om mitt hjärta idag. Och säger till mig själv – att det är faktiskt okej att livet suger ibland.

okej

(”Ibland suger livet” är en kampanj från hjarnkoll.se en sida som handlar om psykisk ohälsa. Bilden är på en disktrasa de ger ut för att ta bort skamstämpeln från psykisk ohälsa.)

 

Facebooktwittermailby feather
Facebooktwitterrssyoutubeinstagramby feather
Taggat , , , ,

3 kommentarer till “Små skavsår eller gamla ärr på hjärtat

  1. Tack för allt du skriver Maria! Idag är en bra dag, men det finns dagar som känns näst intill olidliga utan egentlig anledning. Kan hända att det är det förgågna som spökar, men såna dagar suger verkligen.

  2. Och tack för att Du delar med dig av Pirjo.
    Jo, ibland känns det olidligt. Och inga tröstens ord. Men vi tar oss igenom de dagarna också, Pirjo.
    Stor varm bamsekram

  3. Precis så! Det ÄR okej att livet suger – ibland. Dock inte okej när det alltid suger, tycker jag.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *