Lucka 4 – jag väljer att acceptera

Försök att välkomna alla erfarenheter. Också dem du inte tycker om. För de är redan här! Uppmärksamma sen hur erfarenheten förändras – för det gör den. Ingenting är bestående.
Ola Schenström

Men är det inte ganska galet? Ska vi välkomna allt vi upplever? Även sorg, stress, ångest och andra obehagliga känslor?

Att välkomna innebär att acceptera. När vi kämpar emot en känsla av obehag, så bidrar själva kampen till att göra den mer obehaglig. Och när jag är upptagen med att fly ifrån en smärta, så missar jag allt underbart som pågår just nu. Det är helt normalt för oss människor att känna smärta och obehag ibland.

Att acceptera är att ge sig själv tillräckligt med plats för att andas fritt.
Steven C Hayes

Avsett en stund för en skön övning. Sätt dig bekvämt och slut ögonen. Bestäm dig för att du ska välkomna och acceptera alla tankar, känslor och kroppsförnimmelser som kommer till dig. Låt din uppmärksamhet sedan vandra genom din kropp och känn efter hur det känns. Låt tankarna komma och gå, som om de vore vågor på ett öppet hav. De rullar in över stranden och rullar bort igen och upplöses i ditt tankehav. Bara varsamt iaktta dina tankar och känslor, utan att döma, utan förväntningar, utan prestation bara välkomna och släpp sedan taget. Pröva om du kan sitta så i 10 minuter.

acceptera

Facebooktwittermailby feather
Facebooktwitterrssyoutubeinstagramby feather
Taggat , ,

1 kommentar till “Lucka 4 – jag väljer att acceptera

  1. Har inte suttit så i 10 minuter men en liten stund räcker för att känna hur skönt och avslappnade det känns 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *