En ljuvligt god kaka – bakat på proteinpulver.

Hälsa ska vara enkelt. Det ska gå lätt att laga god och nyttig mat och leva ett balanserat liv. I vår bok Ät dig i balans bjuder vi bland annat på en enkel och nyttig kaka.

ätdigibalans

Den här kakan är en dröm. Du kan servera den som den är som en underbar kaka till kaffet eller fylla den med cashewgrädde och färska bär och servera den som tårta. Du kan även stoppa en bit i träningsväskan och äta den som ett nyttigt mellanmål efter ett svettigt pass på gymmet.  Utan vare sig vetemjöl, mjölk eller socker och dessutom fullspäckad med vitaminer, mineraler och protein – kan det bli bättre? Bakad med Helhetshälsas proteinpulver. IMG_0188   Ca 12 bitar
Ingredienser
4 ägg
2 ½ msk agavesirap
5 msk kokosfett
1dl sojagrädde (går bra med vanlig grädde också)
½ dl kokosmjöl
1 dl mandelmjöl
1 dl Helhethälsas proteinpulver (går även bra med ett vasslebaserat proteinpulver)
rivet skal av en tvättad ekologisk lime
2 tsk bakpulver
½ tsk vaniljpulver

  • Sätt ugnen på 175 grader
  • Smält kokosoljan och låt den svalna
  • Smöra en form med kokosolja och använd mandelmjöl som ströbröd utmed kanter och botten
  • Vispa ägg pösigt och blanda ner agavesirap, kokosolja och grädde.
  • Blanda övriga ingredienser i en skål och rör ner mjölblandningen försiktigt i smeten.
  • Häll ned smeten i kakformen och grädda i 175 grader i ca 20 min.
  • Vänd formen på en tallrik när kakan har svalnat något och strö över lite riven kokos

Nu till jul kan du byta ut limeskalet mot en påse saffran och bjuda på kakan till glöggen. saffran

Facebooktwittermailby feather
Facebooktwitterrssyoutubeinstagramby feather
Taggat ,

1 kommentar till “En ljuvligt god kaka – bakat på proteinpulver.

  1. Wow, this paragraph is fastidious, my younger sister is analyzing these things, therefore I am going to
    tell her.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *