100 lektioner i mindfulness

God fortsättning på er. Hoppas att julen har varit fin och att ni har haft möjlighet att njuta av ledighet. Själv har jag sprungit mellan kalasen och själv till och med ställt till med ett – vilket har varit härligt. Men så ser jag på min lilla vovve som ligger helt utslagen efter allt socialt och tänker att – hon vet hur man återhämtar sig. Det är lätt att glömma bort att man behöver vila, även när man har roligt.

Jag gav mig själv en julklapp som definitivt kommer hjälpa till med min återhämtning. Grundaren av mindfulness; Jon Kabat-Zinn har gett ut en fantastiskt fin liten bok med hundra lektioner i mindfulness. Lev i nuet – lär av stunden. Korta rader med tänkvärda ord att bära med sig under dagen.

978-91-27-12157-7Dessa dagliga doser av mindfulness kommer att hjälpa mig att landa i ögonblicket. För det är inte svårt att vara närvarande i nuet, men det är svårt att komma ihåg det. Dagens lektion handlade om att söka efter vad min motivation med att öva mindfulness är. Vad vill jag uppnå? Varför tränar jag? Så värdefullt att tänka kring det, för att kunna landa i drivkraften när jag plötsligt inte känner för att göra mina meditationer.

kabatSå jag ska göra som men vovve Selma och återhämta mig nu efter alla kalas. Öva på att lata mig och samla tankarna inför att avsluta 2013. Vad gör du just nu?

vila

 

 

Facebooktwittermailby feather
Facebooktwitterrssyoutubeinstagramby feather
Taggat , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *