En dag kvar till Mitt Bästa Jag

Den 23 september var vi många som påbörjade Projekt Mitt Bästa Jag. Då var det 100 dagar kvar till 1 januari 2014. 100 dagar som vi investerade i oss själva för att hitta till ett piggare, lugnare, gladare och friskare jag. Jag skrev inlägg under 10 veckor som vägledde och hjälpte till att hitta till sitt bästa jag. Men vecka 11 gick jag in i en hysterisk stressperiod och hann inte med att blogga. Tyvärr hann jag heller inte ta hand om mig själv lika mycket under denna period. Träningen halkade efter och även mindfulnessen. Maten gick ganska bra, även om jag helt kom av mig med mina två fastedagar.

När jag för en stund sedan satt och sammanfattade min höst kände jag mig trots allt ganska stolt över mig själv. Om jag inte hade arbetat med Mitt Bästa Jag under så lång tid innan, hade jag aldrig orkat mig igenom denna period. Jag kommer ut på andra sidan av stresstunneln – frisk, glad och någorlunda i form. Kanske inte Mitt Bästa Jag – men Min Bästa Vän. För vänner har man tålamod med, omsorg för och är stolt över. Och så känner jag för mig själv just nu.

bästa

Hur har det gått för er? Här är några som har hört av sig och berättar:

”Jag är så glad att du delar med dig på din blogg!!! MBJ har fått mig att komma tillbaka trots att jag är långtidssjukskriven och har ständig värk. Jag pressar mig inte hårt, utan ser istället mina egna små framsteg. Lyssnar på kroppen. Idag dricker jag gröna drinkar nästan varje dag och går med stavar minst fem kilometer. I vår ska jag börja en kurs i mindfulness. Tack för ditt stöd Maria!!!!”
Karin

”Kan du inte börja skriva om bästa jag igen? Det gick så bra för mig när jag kunde gå in och läsa din råd och fick tips för varje vecka. Plötsligt en dag slutade du skriva och då ramla i fällan. Igen. Jag var jätte duktig. Tränade och åt rätt saker. Nu måste jag komma i gång igen. Jag längatear efter att bli mitt bästa jag.”
Anonym

”Det är verkligen viktigt det du skriver om att gilla sig själv först innan man kan börjar jobba på sin hälsa. Har märkt hur mycket bättre det går för mig om jag inte pressar mig själv för hårt. Våga vägra vara duktig. <3 Kramar från Nadja”

”Jag tror mbj-projektet är något som aldrig tar slut. Man får liksom fortsätta att jobba på sin träning och kost hela livet. Det är inte så att man en dag är färdig och kan sätta sig ned att njuta av sitt bästa jag. Snarare att man får lära sig att njuta av att arbeta med sitt bästa jag.
Tack för en mycket bra blogg. Kram”
Anna

bästa

Hur går det för dig? Vem möter du 2014? Din bästa vän, ditt bästa jag eller någon som är riktigt sugen på att ge sig själv en ny chans att komma igång?

Facebooktwittermailby feather
Facebooktwitterrssyoutubeinstagramby feather
Taggat , , , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *