Små förändringar idag – kan göra under för din hälsa på sikt.

När det kommer till stress är det viktigt att minnas en sak och det är att stress inte orsakas av problemen i sig. Det är din tolkning av det som sker som avgör om du blir stressad eller inte. Men när du är som mest stressad är det tufft att känna skuld över sin egen stress. Därför är det viktigt att göra små, små förändringar – vare sig du ändrar situationen eller din egen inställning.

Vad kan vara en liten förändring? Börja alltid med att titta på vad du känner dig mest stressad över. Arbetet eller hemma? Vänner eller chefen? Känslan av att vara otillräcklig eller tidsbristen?

Plocka fram papper och penna. Dela upp pappret i två sidor. Till vänster skriver du upp det som stressar dig – stort som smått. Till höger skriver du hur du skulle kunna minska stressen på de olika områdena. Till exempel:

Stress över mycket på jobbet      Be chefen prioritera mitt arbete och ta bort en del
Stress över min sjuka pappa       Be brorsan ta över några av sjukbesöken
Stress över ekonomin                 Göra en budget, se över utgifterna, be banken om hjälp

Små steg i rätt riktning brukar underlätta stressen och ingjuta en känsla av kontroll igen. Var rädd om dig och blunda inte för din stress. Små förändringar idag – kan göra under för din hälsa på sikt. 

förändring

Facebooktwittermailby feather
Facebooktwitterrssyoutubeinstagramby feather
Taggat , ,

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *