Den livsviktiga återhämtningen

Du har ett jobb som är fantastisk roligt. Eller kanske är det fantastiskt roligt att andra uppskattar när du gör ett bra jobb? Men i vilket fall gör det att du jobbar alldeles för mycket, för länge och för ofta.

Du tycker att det är obehagligt med alla krav som andra ställer på dig. Du ska vara snygg, social och inte göra misstag. Eller är det så att du egentligen är den som ställer kraven på dig själv? I vilket fall gör att du ofta får hjärtklappning när du träffar vänner eller inte har hunnit med allt du hade tänkt hinna med på jobbet.

Du får ont i magen varje gång dina barn går hemifrån, för att något kan hända dem på vägen till skolan. Och alla gifter du läser om att de kan få i sig via maten, leksakerna eller baciller. Eller är det så att du oroar dig i onödan? I vilket fall får du ofta bilder på din hjärnas biograf om allt hemskt som kan hända dem och det gör lika ont i hjärtat varje gång.

Du har en konstig värk i lederna, känner dig tung i kroppen särskilt på morgonen och magen blir som en ballong på kvällen. Läkaren säger att du är frisk, för alla prover är bra, men du vet att något är på tok. I vilket fall lever du på ditt liv som vanligt, men unnar dig och tröstar dig ofta med något sött eller en extra macka.

Stressen kommer i olika skepnader. Stress i sig är inte farligt – men när vi inte ger vår kropp möjlighet att återhämta sig – det är då det blir livsfarligt. Förutom att det är obehagligt att känna oro eller kanske till och med ångest, kan vår hälsa bli allvarligt drabbad och kroppen får alla möjliga krämpor. Allt från trötthet, koncentrationsproblem, värk eller gaser i magen, till diabetes, hjärtproblem och kraftiga allergier.

Om jag bara fick ge dig ett hälsoråd – skulle det rådet vara – sluta stressa omedelbart!

Men det är inte alltid så lätt. Därför vill jag hjälpa dig ta några varsamma steg på vägen. Till exempel kan du gå in på min andra blogg Stresscoachen.nu där du hittar konkreta råd och tankar hur du steg för steg kan lära kroppen att återhämta sig och stressa ned. Gilla Stresscoachen på Facebook för att vara säker på att få sidans uppdateringar.

Anna Halléns och min helgkurs i vår, som handlar just om hur du med rätt kost och rätt återhämtning kan hitta tillbaka till hälsa och ny energi. Vi har några platser kvar!

Eller pröva mindfulness som idag är ett av de mest effektiva verktygen mot stress. Gå min webbkurs som börjar i februari.

Du är också självklart välkommen att be mig om hjälp. Jag ger både individuell hjälp och föreläsningar om stress. Välkommen att höra av dig. maria.helander@kreativdialog.se

Din hälsa är din framtid. Var rädd om din framtid.

återhämtning

Facebooktwittermailby feather
Facebooktwitterrssyoutubeinstagramby feather
Taggat , , , , , ,

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *