Suget efter snask kan komma ur en mineralbrist

Din kropp är mycket smartare än vad du är och den försöker hela tiden berätta saker för dig. När den är trött, så beror det på något och då ska du vila. Om det ger dig andra signaler, som värk och stelhet är det självklart också viktigt att se över hur du behandlar dig kropp och vad du kan göra för att bli av med smärtan.

Men vad mer som är spännande är att vår intelligenta kropp talar om för oss vad den behöver för näringsämnen. Precis som gravida kvinnor kan längta efter ost, apelsiner eller blodiga biffar, för att kroppen skickar ut starka signaler om vad som fattas för att bygga en liten människa, precis så skickar din kropp ut signaler vad den behöver för att du ska vara stark och frisk. Problemet är bara att vi inte alltid förstår vad kroppen säger. Vi längtar efter något sött och springer och köper oss en påse geléhallon, men egentligen behöver kroppen grundämnet krom som du hittar i ost eller kyckling. Vi är sugna på salt mat och slänger i oss en påse salta nötter, vilket kanske inte var så tokigt eftersom vår kropp behövde kisel som finns i nötter, men samtidigt fick vi i oss massor av onödigt salt som belastar kroppen.

Här nedan är en lista på de vanligaste sugen efter godsaker och vad de kan betyda.

Sug efter Vad kroppen behöver Vad ska du äta istället?
Choklad Magnesium Nötter, bönor, råa kakaobönor
Sötsaker Krom Broccoli, ost, kyckling
Karbon Färsk frukt
Fosfor Kyckling, fisk, kött, ägg, nötter
Svavel Tranbär, kål, broccoli
Bröd, pasta, pizza Kväve Kött, fisk, nötter, bönor
Fet och flottig mat Kalcium Ost, gröna blad, bönor
Salt mat Salt Getost, fisk, oliver
Kisel Nötter

Självklart kan ett sug även kan uppstå ur känslor, stress, trötthet eller inkörd vana. Det är inte alltid kroppens sätt att försöka kommunicera med dig, utan det kan även vara känslorna som vill säga dig något. Tänk om du skulle ta och lyssna på vad dina känslor försöker säga dig nästa gång, istället för att stoppa något i munnen.

Var observant på ditt sug. Undersök vad du är sugen på. När det brukar dyka upp. Om det döljer sig en känsla bakom ditt sug, vilket du oftast upptäcker om du står emot suget i 5 minuter. För en sug-dagbok under några dagar och se vad din kropp försöker berätta för dig.

medicin

källa: luxcoahning.wordpress.com

 

Facebooktwittermailby feather
Facebooktwitterrssyoutubeinstagramby feather
Taggat , , , , ,

2 kommentarer till “Suget efter snask kan komma ur en mineralbrist

  1. Jag känner ganska väl till min kropps både sug och behov. Jag kan t ex köpa hem avocados fast jag inte tycker om det. Läser jag då om avocado ser jag att den innehåller… som är bra för… som jag lider av. Just nu minns jag inte, men det går i den stilen hela tiden. Men vad jag egentligen vill komma till är att jag provat både magnesium, krom, fosfor och kalk bl a, men jag blir ändå sugen på choklad, godis och fet mat.

  2. Pizza

    Någon gång så måste en härlig pizza vara tillåtet att äta.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *