Kroppsnöjd med pepp istället för pekpinnar!

Hur många gånger om dagen funderar du kring någon kroppsdel som du är missnöjd över? Hur ofta tänker du att du behöver bli av med några kilon, några rynkor, celluliter, hängig hud, något som är för stort eller för litet? Du som har följt min blogg ett tag vet att jag hellre fokuserar på hälsa än viktnedgång. Du vet att jag propagerar för att vi ska lära oss att tycka om oss själva som vi är och att jag flera gånger har publicerat bilder på mig själv i bikini – ”trots” att jag är en strl 44. Därför skrattar mitt hjärta högt av glädje när en tidning väljer att ta upp den fanan och fokusera på att vi kan bli nöjda med vår kropp.

omslagnr3_2014

 Tidningen Topp Hälsa intervjuade mig innan jul kring just hur man blir nöjd med sin kropp. Den härliga journalisten Anna-Viktoria och jag hade ett långt samtal om just hur man ska göra för att öka sitt eget värde och sluta klanka ned på skavanker som har med utseendet att göra. Gång på gång möts vi av en bild i media om hur man ska se ut för att vara lycklig – ung, smal och snygg är formeln för ett lyckat liv. Men är du det inte, så har du misslyckats med din bantning, din rynkkräm eller slarvat med träningen.

2014-02-22 18.13.40I Topp Hälsa nr 3 pratar vi om vad som istället får dig att fokusera din tid på viktigare saker som att tycka om dig själv – oavsett hur du ser ut. Du får sju knep om hur du kan steg för steg arbeta med att bygga upp din kropps självkänsla. Och det viktigaste av allt – sänk dina krav, arbeta med din motivation och bli mer empatisk mot dig själv. Då kommer du närmare ditt Bästa Jag.

Mer pepp än pekpinnar!

Facebooktwittermailby feather
Facebooktwitterrssyoutubeinstagramby feather

Taggat , , ,

2 kommentarer till “Kroppsnöjd med pepp istället för pekpinnar!

  1. Det låter ju som om jag skulle behöva köpa det numret av tidningen.

  2. Åh vad härligt. Det är det som är så viktigt. Även om jag varje dag inser att jag älskar att vara hälsosam snöar jag ändå in mig på att ”det skulle ju ändå inte skada om ett par kilo försvann från midjan”… Så tråkig inställning. Dock kan det bara bli bättre nu när jag skrivit ut detta i din kommentar och ska försöka bearbeta detta ännu mer. Jag förespråkar hälsa framför viktnedgång som du, samtidigt är det så svårt att inte bli besviken när vågen visar samma siffra. Och att den siffran kan påverka en så mycket är tragiskt. Provade att leva utan våg i två år. Blev hälsosam i ca 1 år, tyvärr gick jag upp ännu mer andra året vilket resulterade att jag mådde ännu sämre. Ack ack. jag känner redan nu vilken negativ inställning jag har till vikten. Och bara det är fruktansvärt! Tack för en otroligt inspirerande blogg!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *