6 sätt att öka din självempati

En vecka har gått på vårt MBJ-projekt. Jag har en fantastisk förmån att få följa 250 kvinnor och män på deras resa i Facebookgruppen Mitt Bästa Jag-projektet och ser precis det som jag önskar med detta projektet att det finns lika många mål och resor som det finns människor. Vi har alla varsitt eget bästa jag och det är dit vi strävar. Vi kan inspireras av andra, men det är vårt eget mål vi har i sikte. Så någon satsar sina hundra dagar på att bli snällare mot sig själv, en annan vill springa ett maraton. Många kämpar mot värk i kroppen eller utmattning i botten, medan andra försöker pussla ihop vardagens stressiga moment. Och alla påminner vi varandra om – att pepping är bättre än pekpinnar!

Jag har själv gjort resan och den pågår fortfarande. Jag har själv kämpat med ätstörningar, panikångest och depression. Att resa mig och trevande sätta en fot framför den andra, fast jag gång på gång ville ge upp. Livskraften och behovet av att få vända blad är större än smärtan skrubbsåren från att om och om falla omkull har gett mig. Så vi börjar alla från vår egen plattform och går vidare därifrån.

Fortsätt din resa mot ditt bästa jag genom att vara go mot dig själv. Det slår inte fel – då du börjar bli vänlig mot dig själv märker du hur livet ler mot dig. Det är som om allting bli lite ljusare och lättare, när du känner empati för dig och behandlar dig själv som en god vän. Så börja med det idag.

  1. Säg något snällt till dig själv nästa gång du ser dig själv i spegeln
  2. Se till att göra som djuren – vila och återhämtning efter aktivitet.
  3. Vad gör dig glad? Överraska dig själv med något trevligt som du vet att du tycker om.
  4. Unna dig själv med 7 minuters mindfulness En övning i medkänsla
  5. Nästa gång du tänker något elakt eller fult om dig själv – be dig själv om ursäkt och berätta hur fin du faktiskt är.
  6. Det är inte lätt att vara människa, så visa lite förståelse mot dig själv nästa gång du känner dig trött, ledsen eller irriterad.

Pröva så får du se att livet är vänligt mot dig när du är vänlig mot dig själv.

kära jag

Facebooktwittermailby feather
Facebooktwitterrssyoutubeinstagramby feather
Taggat , , , , , , ,

1 kommentar till “6 sätt att öka din självempati

  1. Kanonbra tips. 🙂 Tack

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *