Är pizza bra mat?

Är du precis som jag helt galen i pizza? Jag tänkta att jag minsann kan leva utan godis och choklad, bullar och glass, men jag kommer troligen att leva ett tråkigt och meningslöst liv om jag aldrig mer får äta pizza. Helt på allvar, mina vänner. När jag insåg att gluten inte är bra för min kropp gjorde jag några tappra försök till att hitta alternativ. Glutenfria fryspizzor, som smakade papper och kickade igång mitt sötsug med dunder och brak. Hittade även någon vetestärkelsevariant i en bakmix på glutenfria hyllan, som gav mig hjärtklappning. Därför blev jag överlycklig när jag hittade LCHF-klubbens pizzamix. PizzamixMed få ingredienser som potatisfiber, mandelmjöl och psylliumfröskal har de lyckats få till en supergod botten. Den är lite trixig att kavla ut, man får göra det mellan två ark plastfolie. Men när man väl har lyckats få till en tunn botten blir den riktigt god. Vi hade förmånen att få dela ut pizzamix till våra besökare på releasefesten i februari och folk har hört av sig och tackat för den fina mixen.

2014-02-08 12.19.45Om man även får till en god pizzasås är det lätt att göra succé hemma. Jag brukar alltid lägga störst omsorg på såsen, för den kan lyfta hela pizzan. Här är mitt bästa recept:

2 vitlöksklyftor 1 hackad lök 5 hackade soltorkade tomater 2 msk tomatpuré 1 burk krossade tomater olivolja att steka i salt och svartpeppar torkad oregano

  • hetta upp en panna med olivolja i
  • hacka lök och soltorkade tomater och lägg i pannan
  • pressa i vitlöksklyftorna i pannan
  • fräs allting mjukt
  • tillsätt tomatpuré, krossade tomater och kryddorna
  • låt det det småkoka i minst 30 minuter tillsätt gärna några dl vatten efter halva tiden

Pizzabotten ska förgräddas. Därefter tar du ut den ur ugnen och breder på såsen jämt, innan du lägger över valfri fyllning och ost och gräddar pizzan igen tills den har fått en gyllene färg.

2014-02-08 13.15.02Till och med min kräsne sambo tyckte om pizzan. Och det är gott betyg.

Pizzamixen beställer du på LCHF-klubbens hemsida om du inte har vägarna förbi deras butik på Östermalm.

 

Facebooktwittermailby feather
Facebooktwitterrssyoutubeinstagramby feather
Taggat , , ,

1 kommentar till “Är pizza bra mat?

  1. Har inte testat någonting från lchf-klubben men det hade varit kul att göra det. Däremot står det annat lchf-recept på listan inför veckan som jag hoppas ska vara gott. Har hört mkt gott om den. Finns att se recept via min blogg under veckomenyn för v. 10

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *