Släpp taget en stund och ta en paus

Jag läste en intressant undersökning i Mia Lundins bok – Kaos i kvinnohjärnan. Där hade man tittat på kvinnor som var friska hundraåringar och funderat över hur det kom sig att de var så pigga långt upp i åldern. Två saker förenade dem – dels att de rörde på sig varje dag och dels att de kunde släppa taget.

Att kunna släppa taget är en sann gåva. Du behöver inte bära ditt förflutna som en tung ryggsäck och gräma dig, ångra dig eller längta tillbaka. Du behöver heller inte alltid ha kontroll, bry dig om vad andra tycker eller ha kunskap om vad som händer. Släpp taget.

Att ta en paus är att släppa taget en stund. Så låt oss vara mindfula idag och släppa taget och ta en paus. Om du har något som gnager inom dig, något som är svårt att släppa och ger dig en inre stress så är det effektivt att säga högt till sig själv – Jag förlåter och släpper taget om XX. Detta har ingen makt över mig. Med glädje välkomnar jag det nya. 

Pröva, det är en mycket effektiv affirmation.

paus

Facebooktwittermailby feather
Facebooktwitterrssyoutubeinstagramby feather
Taggat , ,

1 kommentar till “Släpp taget en stund och ta en paus

  1. just att släppa taget och ställa sig fri är så vilsamt. samtidigt som det ger ny energi.
    vet du nåt gällande vitkål/ale vera. att de ha samma effekt?
    kram fr dalsland.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *