Även superhjältar behöver en timeout ibland

Oj. Jag vaknade idag och var stentrött. Det har sina orsaker, dels sov jag lite i natt och dels påbörjade jag min utbildning till kostrådgivare i fredags. Finns det något roligare än att lära sig nya saker? Och det har varit en hel del roliga saker den senaste tiden. Det här är min akilleshäl. Jag har ett roligt arbete och när det plötsligt dyker upp massor av jobb, så får jag bara ännu mer roliga saker att göra – och vem vill säga nej till roliga saker? Wow. Plötsligt säger det pang och så står jag där med en full kalender, trots mitt nyårslöfte till mig själv att ha massor med ledig tid 2014.

Vad händer med dig när du har stressat för mycket? Blir du förkyld, får migrän, ont i nacken? Jag har ett toppenbra immunförsvar, därför använder inte min kropp förkylning som en signal till mig att tagga ned. Nej, jag blir trött.

Vi pratade om trötthet på utbildningen igår. Trötthet är en signal från kroppen vi ska lyssna på.Vi människor har en förmåga att fortsätta att springa på när vi är trötta och så äter vi piller som vitaminer, rosenrot eller eller traskar iväg på ljusterapi för att försöka bli pigga. Anna Hallén, vår kloka lärare på kostrådgivarutbildningen, sa att 90% av alla som är trötta idag är det inte på grund av vitaminbrist. De behöver vanlig hederlig vila. Återhämtning från stress, vare sig stressen handlar om en jobbig ryggsäck, en krävande vardag eller mycket att göra.

Vi ska ta vår trötthet på allvar. Det är kroppens signal till att vi behöver återhämtning. Vi har en förmåga att tro att vi är superhjältar, som kan hantera både ett krävande jobb och en krävande vardag. Jag ska lyssna på min kropp idag och ta stunder av ordentlig återhämtning med mindfulness och någon tupplur mitt på dagen. Sen ska jag se över min kalender och börja stryka en del.

Tar du din trötthet på allvar?

roligt

Facebooktwittermailby feather
Facebooktwitterrssyoutubeinstagramby feather
Taggat , , ,

3 kommentarer till “Även superhjältar behöver en timeout ibland

  1. Jisses, väldigt passande inlägg. Med för lite sömn under helgen och mycket ofkus på kost och motion så är jag dödströttidag trots vitaminboost av rosenrot, D-vitamin och omega3. Dags att varva ner efter jobbet. Tack för påminnelsen

  2. Oh ja, mitt i prick! Är vansinnigt trött just nu, men jag har väldigt svårt att ta min trötthet på allvar. Trots att jag lider av utmattning.

  3. sant! I år gör vi ett experiment i vår familj där vi stänger av från lördag kväll till söndag kväll. Ingen internet, ingen dator, inga ’måsten’. Jag bloggar om detta på vilodagen.tumblr.com. Jag skriver om vad vi lämnat bort på http://vilodagen.tumblr.com/post/75386606693/vilodagens-markeringar. Ursäkta spammandet, men det har varit många goda erfarenheter av detta, så här långt!!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *