Efterrätt på den nyttiga rödbetan

Är det inte fantastiskt när man kombinera det riktigt goda med det nyttiga? Idag har jag riktigt överträffat mig själv med denna fantastiska efterrätt.

Jag har länge känt till den goda rödbetans härliga egenskaper. Den senaste tiden har den knallröda knölen även uppmärksammats mycket i media för dess förmåga att hjälpa kroppen att ta upp syre, vilket påverkar bland annat självläkning och prestation. Jag kom över en fantastisk dryck gjord enbart på svenska rödbetor och lingon – rena rama hälsodrycken. Drycken heter Rå Kraft och säljs direkt via hemsidan www.wellnox.se där man även kan läsa mer om den senaste forskningen kring lingon och rödbeta. Riktigt intressant!

Annars kan man alltid pressa egen råsaft av rödbeta och slänga ned lite lingon i sin morgonsmoothie. Drick en dl rödbetsjuice på morgonen och du förbättrar dina blodkärl, ökar prestationsförmågan och hjälper kroppen att rena blodet, för att nämna några saker.

Annars kan man alltid göra en ljuvligt god efterrätt på röbetsjuicen. Denna sorbé utan vitt socker, gluten och komjölk. Passar bra för dem som äter paleokoströdbetssorbe

2 portioner
2 äggvitor
2 dl röbetsjuice (jag använde Rå kraft Kondition)
3 tsk honung
skalet av en riven ekologisk citron
1-2 cm riven färsk ingefära

Getostkrämen
3 msk getost
1 tsk honung

Valnötter att strö ovanpå

  • Vispa äggvitorna hårt.
  • Riv ned ingefäran och citronskalet i äggvitan
  • Värm honungen en aning så den blir flytande och tillsätt den tillsammans med rödbetsjuicen.
  • Rör om försiktigt. Ställ in i frysen eller häll ned smeten i en glassmaskin. Om du ställer den i frysen behöver du röra om då och då, eftersom juicen inte blandar sig med äggvitan förrän den börjar frysa till. Låt stå i frysen 3 – 4 timmar
  • Mosa ihop getosten med honungen. Värm gärna honungen en aning så blir krämen mer lätthanterlig.
  • Servera sorbén med en klick getostkräm och strö valnötterna över allt. Himmelskt gott och nyttigt.

rå

 

Facebooktwittermailby feather
Facebooktwitterrssyoutubeinstagramby feather
Taggat , , , , , , ,

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *