Vikten av en helhetssyn på hälsa

Som jag har berättat går jag just nu en kostrådgivarutbildning hos Anna Hallén. Det är så otroligt spännande att få möjlighet att fördjupa mina kunskaper kring näringslära, kroppen och kosten. I mitt arbete som samtalsterapeut tänker jag allt mer på hur viktig det är att ha en helhetssyn på människan och ta hänsyn till hur kost och inre och yttre hälsa hör samman. Jag har aldrig träffat en utmattad, sönderstressad eller deprimerad människa på min mottagning som äter bra. Och jag har aldrig mött en ivrig bantare som inte äter på grund av dålig självkänsla eller negativa känslor.

Själv är det med glädje jag vidareutbildar mig. Förutom kostrådgivarutbildningen kommer jag även i höst att gå på Anna Halléns och Louise Edlunds kvinnohelg i höst för att lära mig mer om hormoner och hur kosten påverkar din hälsa. Så här skriver Louise:

”Premiär! Kvinnohelg i Sthlm 11-12/10 med författarinnan Anna Hallén och Louise Edlund. Anna presenterar sina tankar om ”Gnisselzonen” på lördagen och på söndagen blir det hormonkurs på en bred och allmän nivå. Vi pratar kvinnohälsa, könshormoner, signalsubstanser, sköldkörtel, mannens obalanser mm. Gnisselzonen, där många kvinnor fastnar när sjukvården säger att:  ”- Vi hittar inget fel på dig”. Men ändå mår man inte bra. Massor med tips från Anna vad du själv kan göra.

Plats: mf Hälsoutbildningars lokaler, Kungsholmen, Sthlm.
I priset ingår Annas nya bok ”Gnisselzonen” som släpps i augusti.

Här kan du läsa alla detaljer: http://www.louiseedlund.se/kurser. ”

Visst låter det spännande?

Arbetar du med kostrådgivning? Kanske du känner ibland att dina verktyg inte räcker till. Att du gör vad du kan för att hjälpa, men din klient inte klarar av att äta rätt trots din vägledning. Ta då chansen att gå min fördjupningskurs i KBT och dysfunktionellt ätbeteende i vår. En hel helg i Stockholm då vi kommer att fokusera på hur man tar itu med känsloätande och sötsug. Antingen om du går den för att hjälpa dina klienter eller dig själv. Läs mer och anmäl dig här.
annahallenutbildningar.se

äter

 

Facebooktwittermailby feather
Facebooktwitterrssyoutubeinstagramby feather
Taggat , , , ,

2 kommentarer till “Vikten av en helhetssyn på hälsa

 1. Ät rätt och öka din förbränning
  Längd: 9,20 min I TV4 Play sedan: 17 mar 2014

  Intressant inslag på TV4
  Tyvärr är det reklam innan inslaget börjar
  http://www.tv4play.se/program/nyhetsmorgon?video_id=2577850
  Att ha bra förbränning som ung är ingen garanti för framtiden. Kostrådgivaren Ulrika Davidsson berättar om hur man kan öka sin förbränning genom att variera kaloriintaget.

 2. Oj, vad spännande Stefan! Den måste jag titta på.
  Tack för tipset.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *