6 sätt att öka din intuition

Somliga kallar det magkänslan, andra kallar det för intuition eller att något “känns rätt” eller även tvärtom att det “känns fel”. Två sekunder tar det för oss människor att bilda oss en uppfattning, men om något om vi sedan följer den impulsen eller inte beror på många saker. Ibland går vi bara på autopilot och gör som vi alltid har gjort, ibland låter vi bli att följa vår impuls för vi är rädda vad andra ska tycka. Ibland samlar vi in mängder med information och fattar ett beslut utifrån vårt logiska tänkande.

Om vi ska lyssna till vår intuition, så får vi också vara medvetna om de små signalerna från vårt undermedvetna som kommer in och styr intuitionen. Vi kanske tycker om personen vi möter för att den liknar vår favoritfarbror från barndomen eller vi kanske omedvetet känner oss hotade av en annan person. Vi får heller inte glömma att det är lätt att adoptera en känsla av någon annan. Vi kan komma ifrån ett möte och känna oss riktigt korkade och osäkra och egentligen berodde det på att personen vi talade med kände sig osäker.

Det är viktigt att komma ihåg att intuitionen kan ge oss riktningen på vilken väg vi ska ta, men den ger oss inte alla rätta svar. Vi kan instinktivt känna att något är rätt eller fel, men vi behöver fundera kring varför vi känner som vi gör och sortera ut begreppen. Jag har satsat ett halvår av mitt liv för att skriva en bok för att det kändes helt rätt att göra det. Varje stund, varje ögonblick jag arbetade med orden, karaktärerna och handlingen så kändes det som att jag var i mitt rätta element. Vart boken hamnar vet vi inte ännu, men det kanske inte alltid är det viktigaste. Ibland kan det handla om att bara leva en stund i sin egen magkänsla som är det bästa och som får oss att känna oss levande.

Lyssna till din intuition. Följ din magkänsla.

karta

Här kommer några goda råd i hur du ska bli bättre på att lyssna på din intuition.

1. Våga ta risker, genom att vara öppen för att tillåt dig att göra misstag.

2. Lyssna på andras råd, men var inte rädd för att trotsa dem. Du och ingen annan bestämmer var gränsen för ett lyckat beslut går.

3. Det finns ingen regel som säger när man skall lita på intuitionen eller inte, men när du har en stark önskan och känner en stor glädje över något, då brukar det vara rätt. Lyssna på vad du vill. 

4. Tillåt dig att vara kreativ. Måla, skriv, fota, gör nya recept, gå nya vägar. Kreativiteten är beroende av fantasin och intuitionen, så när du har flow, då är du i kontakt med din intuitiva sida.

5. Ju mer du arbetar med intuitionen, desto bättre fungerar den.

6. Läs boken “Blink” av Malcom Gladwell, som handlar om den intuitiva intelligensen.
(Rättning – jag upptäckte precis att den svenska utgåvan är slut på förlaget och att den dessvärre bara finns på engelska)

Facebooktwittermailby feather
Facebooktwitterrssyoutubeinstagramby feather
Taggat , ,

5 kommentarer till “6 sätt att öka din intuition

 1. Vår magkänsla är nog många gånger viktigare än vi tror 😉 finns boken på svenska?

 2. Är Blink på engelska? Hittar bara ”Framgångsfaktorn…” av Gladwell.
  Kram fr Dalsland

 3. Jag har boken på svenska, men jag upptäckte nu att den är slut på förlaget. Om man vill läsa den finns den att köpa på engelska. Men kolla med biblioteken.

 4. Hej och tack för en jättebra blogg!
  Jag har försökt leta igenom dina texter om ett specifikt ämne; det här med att uttrycka ilska och frustration på ett passivt-aggressivt sätt. Tjura ”det är inget” istället för att säga vad som trycker en. Säga ”men vad kul att du har roligt då” istället för att säga att man är besviken över att inte få följa med på nåt skoj. Du förstår säkert vad jag menar!
  Vad är bakomliggande orsaker? Hur kan man bearbeta det? Jag förstår att även detta kan länkas till självkänslan men finns det några specifika sätt att jobba på just den här biten? För det är ju något som kan ställa till det väldigt mycket i relationer till andra människor!

 5. Hej Maria,

  Tack för ännu ett intressant inlägg. Jag har en fråga till dig angående mindfulness och meditation som jag är tacksam för om du kunde svara på. Ett par gånger när jag har försökt fokusera på nuet i min vardag, (exempelvis när jag går på gatan och jag känner mina fötter mot marken eller när jag diskar och jag känner det varma vattnet mot mina händer) så har jag upplevt ett slags obehag. Det dyker upp från ingenstans och sprider sig i kroppen som en löpeld. Började googla lite och hittade att det har funnits fall där meditation/mindfulness har lett till psykosliknande tillstånd. Blev såklart orolig över detta och undrar om du har någon erfarenhet av bieffekter av att meditera/träna mindfulness? Borde jag sluta med detta eller är det normalt att man känner obehag ibland? Väldigt tacksam för svar!

  //Nicole

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *