Tema: paus. Minipausen

Veckans affirmation: Jag tillåter mig ta en paus när jag behöver det. Mitt liv är en balans mellan arbete och återhämtning.

Välkommen till vecka tre på din Hälsokurs. Du har investerat i att fundera kring vad du äter och hur du rör dig. Denna vecka kommer du att ägna åt pausen.

Jag vill att du inleder denna vecka med att fundera kring vad en paus betyder för dig. Vad får du för känsloassociationer? Blir du glad av ordet eller lite stressad. Lugn eller frustrerad? Är pausen förknippat med något positivt eller något negativt? När tog du en paus senast? Hur kändes det?

Att ta en paus kan ha flera varierande innebörder för olika människor. Det kan vara en liten stund av återhämtning från ett arbete, eller ett avbrott från ett större projekt. Det finns de som tar en paus från sitt liv och åker iväg ett tag eller sitt jobb eller sina studier eller sin relation. För de flesta innebär det att gör ett avbrott med det man håller på med.

Ett avbrott för att ta en paus. En paus och göra vad då? Fundera över det. Vad gör du när du tar en paus? Vilar eller gör något som skiljer sig från det du gjorde nyss?

Övning
Idag vill jag att du gör en liten övning. Jag vill att du tränar på att ta en paus. Då och då under dagen, kanske innan du ska komma igång med ett arbete eller mitt i något du har för händerna, stanna upp en stund och dra tre långsamma, djupa andetag. Det är din minipaus idag. Pröva och se hur det känns. Iaktta dig själv och din kropp.

Facebooktwittermailby feather
Facebooktwitterrssyoutubeinstagramby feather
Taggat ,

3 kommentarer till “Tema: paus. Minipausen

  1. När jag tar en paus fokuserar jag på andningen. Det är då jag inser att jag ofta ” ytandas” med bröskorgen. Att få ner andingen i magen känns då så väldigt skönt. Nästan lite mindfulness över det hela, antar jag.. ? 😉
    En paus för mig är m a o förnknippad med att känna kroppen, jag sänker axlarna och försöker slappna av spända muskler.
    Nästa steg , för mig, är väl att låta tankarna fara fritt och ge även huvudet en paus.. men där är jag inte riktigt ännu !

  2. Jag har fått lära mej att ta pauser igen, nu när jag börjat arbetsträna efter en lång sjukskrivning (utbrändhet).
    Nu, ett år efter att jag startat min arbetsträning, vet jag när jag ska ta paus. Jag skäms inte och jag njuter av det.
    Hemma tar jag gärna katten Tony i knät och borstar honom. Då har jag bestämt att jag ska fokusera på min andning och det funkar. Jag går ner i varv.

  3. Skönt att läsa att ni båda har lärt er att hitta ett sätt att ta en paus. Att koncentrera sig på sin andning är ett av de bästa och enklaste sätten att släppa allt en stund och ta en paus.
    Djur har också en härligt lugnande inverkan på oss. Bara att titta på en katt som välbehagligt njuter av en paus i solen, känns lugnande tycker jag.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *