Res dig upp!

Jag sitter mycket i mitt arbete, skrivandes framför min dator eller tillsammans med en klient. Därför är det så viktigt för min framtida hälsa att jag reser mig upp ofta och går. Jag försöker ta trapporna så ofta jag kan och jag går eller cyklar alltid till affären. Rörelsen är livsviktig för mig. Under en period när jag var deprimerad, tvingade jag mig själv att gå en lång promenad varje dag, för jag visste att rörelsen, aktiviteten och dagsljuset var min medicin.

Med hund i hemmet måste jag ut och promenera varje dag, men nu har jag även en annan motivator och det är min Fitbit. En stegräknare som i princip alltid sitter på min handled och har gjort det i drygt två månader. Den är också kopplad till min telefon och min dator så jag kan följa min dagliga aktivitet. Jag har försökt tidigare att hänga stegräknare på mig, men glömmer alltid bort dem eller tappar dem.

Så här loggar min Fitbit en bra dag. Steg, kalorier, kilometer och sömn. Jupp, den registrerar även hur många timmar jag sover, hur ofta jag är rastlös och hur många gånger jag vaknar till under natten.

fitbit

Den är kanske inte så snygg, men om du tröttnar på en färg kan du byta ut den till en annan.

fitbit-flex-xlOch jag är rätt nöjd med min lilla kompis. Om jag har gått åtta tusen steg en dag, så även om jag är trött ger jag mig ut en runda med Selma och känner mig alltid mycket piggare och mer nöjd i kroppen. Ikväll satte jag på mig dunjackan och lurarna och gav mig ut trots att jag nog hellre att suttit kvar inne. Det gjorde gott.

2014-04-03 19.29.52

 

Facebooktwittermailby feather
Facebooktwitterrssyoutubeinstagramby feather
Taggat , , ,

2 kommentarer till “Res dig upp!

  1. Hej Maria. är lite sugen på att köpa en fitbit med det är så väldigt olika priser på dem. Finns från 269 upp mot 890…men är det skillnad på kvaliteteten? har du något tips? vad kostade din?

  2. Nu har jag beställt mitt armband! Ska bli spännande att få mäta om min sömn är lika dålig som jag upplever den eller mycket bättre! Dessutom hoppas jag att den är en bra pepp för att få till rörelse i vardagen!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *