Inspiration till ett grönare liv

Kostrådgivaren och näringsterapeuten Marlene Gustawson har gett ut boken ”Gröna juicer och smoothies – turboladda kroppen med rå energi” och jag fick den i brevlådan i förra veckan. En härlig inspirationskälla med över 100 recept på juicer, smoothies och andra drycker.

Omslag_Grona-juicer_3D1 (1)Färska, hemmagjorda juicer och smoothies är riktiga hälsobomber. När du pressar eller mixar grönsaker, frukt och bär blir näringsämnena lättare för kroppen att ta upp, och du får i dig mängder av antioxidanter, klorofyll, vitaminer, mineraler, enzymer och fibrer. Hemmagjorda gröna juicer och smoothies innehåller inga onaturliga konserveringsämnen, smaker eller färgämnen, och de ger massor av positiva hälsoeffekter”

Marlene ger oss inte bara recept, utan hon ger oss kunskapen om vilken nytta de olika grönsakerna och bären gör oss. Visste du till exempel att jordgubbar innehåller vitamin B och C, kalcium och järn, skyddar oss mot cancer och huden mot UV-strålar? Så förutom att få recept till smarriga, exotiska, roliga, spännande juicer kan du också ta reda på vilken nytta den gör för dig.

Övrigt ger hon oss tips på detox och hur man kan använda smoothies på fastedagarna under 5:2. Jag gillar också att hon inte använder mjölkprodukter i sina smoothies, utan mandelmjölk. Och ett stort plus att vi får lära oss att använda de gröna bladen i våra trädgårdar. I det stora hela är jag mycket nöjd med boken, recepten och en särskild eloge till det otroligt vackra bilderna. Bara de är en njutning.

Dock behöver jag en råsaftcentrifug för att göra många av dryckerna, vilket är en investering jag inte har tänkt att satsa på. Sen kan jag också tycka att hon använder lite mycket söta frukter i sina recept. Jag har prövat att byta ut dem mot bär och ibland ta bort dem, vilket fungerar utmärkt.

Sen måste jag säga att priset är trevligt! Investeringen svider inte så farligt i plånboken.

drink

Facebooktwittermailby feather
Facebooktwitterrssyoutubeinstagramby feather

Taggat , , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *