Se över motivationen på vägen till ditt mål

Många av oss arbetar med MBJ för fullt just nu. Inte med radikala mål, utan små livstilsförändringar som på sikt ger stora hälsovinster. Vi satte igång i februari och har kommit mer än hälften av våra 100 dagar. 47 dagar kvar till 1 juni. Oavsett var du befinner dig, så kan det vara klokt att se över din motivation just nu.

Motivationen
Här är några saker som är bra att veta om din motivation:

  • motivationen behöver tränas upp precis som konditionen. Du kan behöva påminna dig varje dag om varför du vill nå ditt mål.
  • belöningar, att nå ett mål tillsammans med en kompis, att tävla, att lägga en guldpeng i en skål varje gång du varit duktig, att få beröm och att vara med i en grupp är alla exempel på yttre motivation. Det behöver vi ta till för att peppa oss och klara oss genom svåra hinder på vägen mot målet.
  • självempati och viljan att må bra ger oss en inre motivation. Den behöver vi för att se långsiktigt och inte tappa modet när målet känns långt borta.

Nu ska du få träna dig i motivation. Genom att undersöka vad det är som driver dig att vilja nå ditt mål, får du tag i din inre motivation. Det gör du genom att ställa dig själv fyra frågor.
– Vad vinner jag på att nå mitt bästa jag?
– Vad är nackdelarna med att nå mitt bästa jag?
– Vad vinner jag på att Inte ta itu med mitt mål, utan låta allt vara som det är nu?
– Vad är nackdelarna med att inte ta itu med mitt mål?

Dessa frågor finns även som en pdf du kan ladda ned genom att klicka på denna länk: Motivation.

Mål och framtid
Hur ser ditt mål ut? Har det förändrats under denna tid? Eller har något hänt på¨vägen, så du behöver justera datumen, dra ned på ambitionen eller kanske till och med öka en smula? Kanske behöver du fundera över din målplanering igen? Målplanering

Kom ihåg min vän – det ska vara roligt att arbeta mot ett mål! Du börjar inte leva när du har gått ned ex antal kilo eller känner dig friskare. Du lever just nu! Gör denna investering för dig själv. Bara för dig.

Vad kan du göra idag för att komma ett steg närmare ditt MBJ?

motivation

Facebooktwittermailby feather
Facebooktwitterrssyoutubeinstagramby feather
Taggat , , , , , , ,

1 kommentar till “Se över motivationen på vägen till ditt mål

  1. Precis vad jag behövde! Nu ska jag sätta mig ner och fundera kring målplanering.
    Du är bäst Maria !! <3

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *