Pollen, blodsocker och att ha roligt på jobbet

wpid-wp-1398573444093.jpeg

Önskade att man kunde lägga ett svartvitt instagramfilter över hela mig just nu, så skulle jag slippa gå runt och känna mig rödsvullen hela dagarna. Pollenallergin får mina ögon och min hud att se alldeles fnasig och rosaröd. Men jag vet att det handlar om att jag har ett högt tempo just nu. För närvarande befinner jag mig i ett jobbprojekt som slukar all min tid, vardag som helg. Fick till och med be min kära sambo att handla strumpor och hudkräm för jag hinner inte gå till affären.

image

Men det är så kul och jag vet att det är under en ganska kort period. Efter idag blir det bara en veckas intensivt arbete till, sedan lugnar det ned sig. Men vad händer med vår hjärna när vi behöver hålla hög energi och koncentration under lång tid? Jo, vi blir sugna på snabba kolhydrater. Längtan efter vin, chips och mackor har varit enorm dessa dagar. Och i ärlighetens namn har det slunkit ned en hel del sådant. Men det som händer är att då åker mitt blodsocker berg- och dalbana och jag behöver ännu mer skräp för att hålla igång.

image

Nu har jag vänt trenden. Nu matar jag mig själv med massor av vatten, te, ägg, nötter, kokosfett och kokosvatten. Det blir en enorm skillnad på koncentrationen om jag får tillgång till det. Igår när det var som stressigast mellan två möten, kände jag plötsligt hur jag tappade på glädjen och fokus. Då satte jag mig ned i solen en liten stund och andades och drack en kokosvatten. Snart var jag full av bubblande energi igen. Så riktig mat och sömn och återhämtning är just nu mina största vänner.

image

Sen skadar det inte att jag har det så kul, även om jag nästan somnar på tunnelbanan hem på kvällen. Men det här är ett av de svåraste och roligaste arbeten jag har gjort under hela min karriär. Jag kommer snart att dela med mig om vad det är för något, men än så länge får det förbli en helighet.

Hoppas du får en fin lördag. Jag ska ta mig en timme i skogen och bara njuta, innan min spännande och intensiva arbetsdag börjar igen.

Ha en fin söndag, min vän.

Facebooktwittermailby feather
Facebooktwitterrssyoutubeinstagramby feather
Taggat , , ,

1 kommentar till “Pollen, blodsocker och att ha roligt på jobbet

  1. Önskar dig lycka o glädje i jobbet denna vackra soliga dag!
    Även hektiska tider blir till erfarenheter o intressanta minnen
    att se tillbaka på med tacksamhet. Tänker på dig <3

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *