Mingel, lchfingenjören och kokosvatten

Nu har jag ramlat ned i soffa. I mina gråa mysbrallor, med en kopp te och lite kokosvatten. Så avancerad blir min lördagskväll. Det har varit några långa arbetsveckor, men nu äntligen är det dags att ta det lite ledigt. 97ff767c-c361-4552-8cb7-4f1f70a7efeb

Jag började dagen med att äta brunch med min vän och kollega Cathrine Schück. Det var länge sedan vi umgicks på tu man hand, därför var det skönt att få komma ikapp med vad som händer i hennes liv. För några år sedan skrev vi böcker ihop och jobbade tillsammans flera kvällar i veckan med utbildning, men nu får vi boka in våra träffar för att ses.

2014-05-10 12.48.45

 

Idag var vi bjudna till Wellness Stockholm 2014, ett evenemang som Katrin Zytomierska och lchfklubben arrangerade. Det var föreläsningar, provsmakningar, mingel och träningspass hela dagen. Självklart lyssnade vi på vår favorit My lchfingenjören Westerdahl, som på klingande göteborgska berättade om hur hon gick ned 79 (!!!) kilo, med hjälp av vår bok Helhetsmetoden, Mia Törblom och LCHF.  Hon är en sann förebild där hon i sin marsipanrosa prinsessklänning utstrålade charm och äkta skönhet och fick hela publiken att torka tårar av både skratt och sorg. Underbara My. 2014-05-10 14.58.54

Så nu njuter jag av resten av kvällen, med min lilla pudel bredvid mig i soffan. Sippar på mitt kokosvatten och bara slappar.

Varför jag dricker kokosvatten frågar många. Därför att det både är gott och nyttigt. Jag tror inte att vi människor behöver extra energi i form av mellanmål, men vissa dagar då jag har tränat hårt eller jobbat lite för länge är det gott att snabbt återställa vätskebalansen i kroppen med kokosvatten. Det är det som kommer ur den omogna gröna kokosnöten och sedan bildar kokosfettet när kokosnöten är mogen. Kokosvattnet består till 95 procent av vatten, resten är näringsämnen och mineraler som vitamin B, C, fosfor, kalcium, kalium och zink. Tillsammans reglerar de kroppens salt och vätskebalans. Det innehåller dessutom extremt lite fruktsocker. Men passa dig för de sötade kokosvattnen som säljs i butikerna, själv föredrar jag Vita Coco som finns att köpa hos bland annat Bodystore.se

822

 

Facebooktwittermailby feather
Facebooktwitterrssyoutubeinstagramby feather
Taggat , , , , ,

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *