Dags att lägga min berättelse på hyllan

Jag har skrivit en berättelse om tre kvinnor vars öden flätas samman genom ett mord och ett självmordsförsök. Varför väljer någon att mörda en vän? Och hur kommer det sig att en framgångsrik kvinna vill ta sitt eget liv? Kan en människa någonsin bli hel efter en separation och är det möjligt att älska igen? Det är frågor som kvinnorna Liv, Maja och Nadja brottas med.

I mitt arbete med människor i livets alla skeenden, både friska och sjuka, har det fötts en längtan efter att få utforska det psyklogiskai en skönlitterär text. Målsättningen med min berättelse har varit att skapa ett stort djup och en närhet till karaktärerna och min förhoppning är att förutom att berätta en spännande historia, även skapa en insikt hos läsaren. Jag söker efter en förståelse mitt i galenskapen och en logik i de starka känslorna. Resultatet blir en psykologisk thriller, där kärlek och sorg går hand i hand.

Jag har blivit inspirerad av min favoritkonstnärinna Maria Farnestam som målade tavlan Kedjad ängel som nu hänger på min vägg. Tavlan har stått modell för en av kvinnorna, titeln har blivit romanens titel och en gång hoppas jag att bilden får pryda framsidan.

fängslad ängelManuset har lästs av både professionella och lekmän och jag har fått otroligt varma recensioner och man har sagt mig att det är ”svårt att sluta att läsa”, ”realistiska kvinnoporträtt”, ”oerhört spännande” och att jag har ett ”levande språk”. En professionell redaktör på ett förlag skrev ”Det är välskrivet, engagerande och jag drogs omedelbart in i historien. Överhuvudtaget finns det ett driv i din berättelse som gör att man hela tiden vill läsa vidare. Jag tycker också det finns stor psykologisk trovärdighet i din skildring.”

I denna tid, då årligen runt 1 500 personer livet av sig (en var sjätte timme) i Sverige tycker jag att det är viktigt att undersöka och försöka förstå varför. Att prata om det som gör ont och är tabubelagt är viktigt.

Men marknaden är stenhård. Förlagen måste se till vad som kommer att säljas och trots att jag har tre böcker bakom mig är det inte en biljett till att få skriva mer. Jag har fått en hel del ”nej tack” från förlagen. Nu packar jag ned mitt manus i en fin ask och ställer den någonstans där jag ofta kan se den och känna hjärtat svälla av stolthet. Ingen har ännu velat trycka min roman, men jag har trots all skrivit den. Och nu släpper jag den, för att lämna utrymme för nya manus som väntar på att få skrivas.

Och som en mamma är stolt över sin bebis, vill jag visa upp ett ark av min historia. En liten inblick i Liv, Maja och Nadjas berättelser. Här är första kapitlet ur Kedjad ängel – Kapitel 1

 

 

Facebooktwittermailby feather
Facebooktwitterrssyoutubeinstagramby feather
Taggat , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *