Glöm inte att fråga ditt hjärta om vägen

Du hade valt rätt väg och gick med stadiga kliv åt ditt mål. Men plötsligt visade det sig att någon hade fällt ett träd över vägen! När du mödosam hade klättrat över trädet så var det en stor grop på andra sidan som du ramlade i. Lite stukad och blåslagen klättrade du tappert upp ur gropen, för att hamna mitt i taggbuskar. Men trots allt gav du inte upp utan kämpade vidare, övertygad om att det är rätt väg. När du började skymta ditt mål såg du plötsligt att det låg högt uppe på ett brant berg. Förtvivlad satte du dig ned vid sidan om vägen och rådfrågade ditt eget hjärta. Hjärtat sa ”Det brinner en eld inom mig för målet. Vi låter den inte slockna, utan klättrar en liten bit i taget du och jag.” Du torkade svetten ur pannan och började klättra. Efter ett tag upptäckte du att du inte längre såg målet, du hade tagit en sidoväg som inte var lika brant. Du frågade åter ditt hjärta och hjärtat sa ”Så länge du har ditt mål i sikte, finns där inga fel vägar. Det blir bara lite krångligare att hitta.” Du sökte med blicken och såg så småningom målet högt bland topparna och började din vandring igen.

Efter ett tag märkte du att dina ben hade blivit starkare och att stegen inte var lika tunga. Du upptäckte de förrädiska groparna i tid och kunde hoppa över dem. Hjärtat uppmanade dig då och då att det är helt okej att sätta sig vid sidan om vägen och vila. Och du bestämde dig för att låta vandringen att bli rolig. Så ibland bjöd du med en vän som gjorde dig sällskap, ibland tog du en sidoväg bara för att utsikten var lite finare och du köpte dig nya fina skor som gjorde vandringen lättare.

Nådde du ditt mål? Det kanske inte är det viktigaste i din egen saga, utan det viktigaste är att du ständigt frågade ditt hjärta om vägen. Då blir vägen lättare, roligare och du ger dig tillräckligt med tid att bli starkare för att orka stegen.

Nu klättrar vi vidare.
1401165310145

Facebooktwittermailby feather
Facebooktwitterrssyoutubeinstagramby feather
Taggat , , , , , ,

2 kommentarer till “Glöm inte att fråga ditt hjärta om vägen

  1. Tack! Det är sant men ack så lätt att glömma.

  2. Himla bra beskrivning av ”vägen som vi alla vandrar”, tog mig friheten att dela länken på min facebooksida/Tanja

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *