Dag 3/97 – pizza, snabbmat och nya yogaövningar

Idag lyssnade jag på min trötta kropp. Jag vet inte riktigt varför men jag har varit ganska trött i några dagar. Kanske slåss min kropp mot något virus, kanske börjar det faktum att jag i genomsnitt har sovit 6,5 timmar varje natt de senaste veckorna komma ikapp mig. Jag är morgonpigg och går oftast upp klockan 6 veckans alla dagar. Men den senaste tiden har jag inte kommit så tidigt i säng. Jag skulle behöva bli bättre på att sova ut på helgen, så det blir nog ett av mina mål under detta projekt.

I vilket fall resulterade det att jag valde bort ett träningspass idag. Ska yoga lite istället och lägga mig tidigt. Trötthet är en av mina fällor och jag kan lätt falla för frestelsen att söka upp kylskåpet, för att pigga upp mig själv. Så idag mötte jag mig själv halvvägs. Jag gjorde en riktigt smarrig pizza. Kändes lite lyxigt och gjorde mig glad, även fast det var en nyttig pizza gjord på LCHFklubbens pizzabotten. Till det drack jag sambons cola zero, som jag heller aldrig brukar göra, men det var det var lite skönt att be Fröken Duktig ta en timeout. På så sätt mötte jag min trötthet med vänlighet och empati, därför dök inte behovet av att kvällssmaska upp.

1cb07dd5-c8e6-4fca-afd2-4ae302139970Dagen har annars varit fantastisk bra, men lite väl intensiv. Både frukost och lunch gick lite väl snabbt att få i sig. Lunchen var i och för sig riktigt bra snabbmat, ekokorv med hög kötthalt, stekta ägg och lite champinjoner. Men jag hade bråttom och åt den för fort, vilket ofta gör min mage lite ledsen och bråkig.
0a2a1da6-92b0-45ea-98a7-ff1b669350c5

Roligt att ni är så många som provar veckans yogaövning. För er som tycker att den känns knepig, fortsätt att öva den och kanske fördjupa den genom att dra medvetna andetag. Ni som tycker att ni vill utmana er själv en smula kan prova två andra ställningar (ursäkta dålig bild, det var svårt att fota på egen hand 😉 )

2014-06-03 09.27.14

1. Börja med utgångspositionen med benen rakt upp mot väggen och ligg så i 1- 3 minuter.
2. Låt benen sjuka ut mot sidorna så långt det går tills det stramar på insidan av låren. Stanna kvar i 1 – 3 minuter.

2014-06-03 09.25.203. För ihop fötterna så fotsulorna möter varandra. Försök att fortfarande ha rumpan så nära väggen. Ligg så i 1-3 minuter. Denna rörelse är toppen för höfter och bäcken. Den öppnar upp och är toppen att börja dagen med.

Men som sagt. Om första övningen med benen mot väggen är utmanande nog, så stanna kvar där. Så småningom kommer du kunna prova de andra övningarna också.

 

Facebooktwittermailby feather
Facebooktwitterrssyoutubeinstagramby feather
Taggat , , , ,

1 kommentar till “Dag 3/97 – pizza, snabbmat och nya yogaövningar

  1. Jag använder mitt Fitbit Flex armband och enligt veckans statistik så har jag i snitt sovit 3, 56 timmar. Behöver nog som mål att sova. Mer!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *