Att förlåta gör dig fri

Andra budordet som jag strävar efter handlar om att förlåta sig själv och andra. 

Att förlåta handlar inte om att tillåta någon annan att göra en illa, det handlar om att kunna lägga en smärtsam händelse bakom sig för att andas lättare. Så länge du bär på ilska och sorg över vad någon har gjort dig – så fortsätter den andra människan att såra dig varje dag. När du släpper taget och förlåter – släpper du även taget om deras makt över dig.

Det är en svår konst att förlåta, för det som någon har gjort kan som en liten envis skogsmus knapra på ditt hjärta så fort du tänker på den personen som gjort dig illa. Upprepa högt för dig själv, även om det till en början tar emot – att du förlåter denna människa för det den har gjort dig. Och vila i tanken att när du förlåter blir du starkare och mår bättre.

Likadant gäller förlåtelsen till sig själv. Förlåt dig själv för att du är människa, för att det inte alltid är så lätt att göra som man har ambitionen att göra, att ens bästa inte alltid blir bra nog och att det ibland är lätt att såra andra människor. För varje gång du förlåter dig själv ökar din egen kärlek och omsorg för dig själv.

Dagens affirmation: Jag förlåter dig (personens namn) och släpper dig fri. Du har ingen makt över mig längre.

förlåt

Facebooktwittermailby feather
Facebooktwitterrssyoutubeinstagramby feather
Taggat , ,

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *