Jag behöver påminna mig om vem jag egentligen är

I morse vaknade jag klockan fyra för att jag var kissnödig. Jag smög upp för att inte väcka min sambo och gick ut ur vår lilla stuga för att gå på vårt utedass. När jag steg ut i det fuktiga gräset möttes jag av en helt annan värld. En högljudd orkester av fågelsång välkomnade mig och en magiskt vacker soluppgång över Dalälven. Jag kunde inte annat än att stå stilla och ta in allt omkring mig. Ljuden, fukten, doften och skönheten som hela tiden pågick utanför vår stugdörr. Och just då var det som om ingenting annat var viktigt. Det fanns inget förutom detta ögonblick. Denna levande stund av stillhet. stillarSå småningom gick jag och la mig ett par timmar igen. När jag sedan vaknade hade jag tappat den där mäktiga känslan av stillhet och mitt huvud surrade återigen av tankar, känslor och bilder. Jag blev ganska besviken, men tanken slog mig då att den där stillheten inte är något som bara finns klockan fyra på morgonen på mitt landställe – stillheten finns i mig. Så jag tog min yogamatta och gick ut på bryggan och gjorde några långsamma övningar. Andades.

Och då kom stillheten tillbaka. Tankarna tystnade och ögonblicket blev levande. På något sätt kändes det som om jag var mitt rätta jag där i min mindfula yoga. Jag blev påmind om den stillheten som finns inom mig.

påmindÖvningarna i yoga och mindfulness är endast verktyg för oss att hitta tillbaka till stillhet och inre ro. Ju mer vi övar desto lättare har vi att möta oss själva. Att leva i vår värld där så mycket information, intryck och prylar pockar på vår uppmärksamhet är inte lätt för kropp och sinne. Att vila har blivit något svårt, något som vi får lära oss att göra igen. Vi kan vila, vi kan vara mindfula – men vi behöver ibland verktyg för att hitta tillbaka. Vi behöver bli påminda om oss själva och vilka vi är bakom all stress.

Facebooktwittermailby feather
Facebooktwitterrssyoutubeinstagramby feather
Taggat , , , , , , ,

1 kommentar till “Jag behöver påminna mig om vem jag egentligen är

  1. Vad lustigt!
    Jag satt just och frågade mig hur jag ska bli av med den frustration jag känner just nu. Och insåg att jag behöver meditera och hitta balansen i mitt inre. Men jag lyssnar naturligtvis inte, utan går och gör en kopp kaffe. Tar fram datorn medan jag dricker och går av någon anledning in här. Och så skriver du om samma sak!
    Så OK – jag SKA meditera nu, så dricker jag upp kaffet efteråt 🙂

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *