Mitt bästa jag – under semestern

Vilken underbar dag vi har haft här vid Dalälven. Solen har strålat från en klarblå himmel och det har varit en härlig sommarvärme. Steg för steg tar jag mig tillbaka till mitt bästa jag och idag kände jag att jag kunde leva som jag ville. Äta det jag ville, röra på mig och vila. Nu har jag äntligen hittat en formel för att bestämma själv över min hälsa.

Det är en liten utmaning att laga den maten jag mår bra av, eftersom vårt kök är pyttelitet. Vår stuga är bara 25 kvadratmeter och där lever vi och bor för tredje veckan nu. Underbart! Men utmanande. På ena sidan om vår lilla stuga har mina föräldrar har ett större hus ca tjugofem meter bort och på andra sidan har min bror och hans familj ett hus. Så vi kan alla tre familjer vara här på landet samtidigt, utan att störa varandra.

1405615426208Jag har ingen möjlighet att göra mina goda smoothisar, men istället får jag min gröna smoothie via Helhetshälsas Supergreens pulver.  Det är andra veckan jag dricker den smoothien och är riktigt nöjd. Inte så god som mina egna gröna drinkar, men känns gott i magen och kroppen. Jag har heller ingen ugn, men man klarar sig förvånansvärt bra på två plattor och en liten bordsgrill utomhus. Vi har heller inget varmvatten, med det funkar bra att värma vatten för disk och tvätt. Tar lite tid bara.

Till frukost blir det min Supergreensmoothie med mandelmjölk och ett par ägg. Eller idag blev det en tallrik turkisk yoghurt, svarta vinbär från trädgården och Risentas glutenfria GI-Müsli. Har du provat den? Supergod! Lite mycket sockerarter, men inget spannmål.

0b306c66-d29d-49dd-923c-890e674d4ee8Till lunch blev det tonfisk som jag rörde ihop med aioli (majonnäs med vitlök), samt ett kokt ägg och lite sallad. Enkelt och mättande i värmen. Till middag blev det stekt torsk med skärbönor och en kantarellsås med bas av getost som fick puttra ihop med mandelmjölk till en tjock krämig sås. Min kropp och min gom tackar mig. Ingen avancerad mat – det ska vara enkelt att må bra.

8c8bf143-8e7d-4394-9d4b-adf61c911ef3

Igår provade jag för första gången på snart tre veckor att jogga fem kilometer. Det gick ganska trögt och bultade fortfarande i käken efter infektionen. Därför fortsätter jag att ta det lugnt och försöker vara lyhörd för min kropp. Det blev en sex kilometers promenad och en 30 minuters cykeltur idag istället för en löptur. Sen har jag under denna vecka börjat varje morgon med lite yoga på bryggan och en stunds meditation. Om jag ska vara ärlig tror jag att den morgonstunden just nu är den absolut bästa hälsoinvesteringen för mig.

Inget avancerat. Det ska vara enkelt, roligt och gott att investera i sin hälsa. Och varje stund här vid Dalälven känns som en stor insättning på mitt hälsokonto.

 

Facebooktwittermailby feather
Facebooktwitterrssyoutubeinstagramby feather
Taggat , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *