Grönt är störtskönt

Ibland får jag sug efter vissa råvaror. Det är som om jag inte kan äta mig mätt på dem. Just nu är det sallad. Så några dagar i rad har det blivit en grön drink till frukost och sallad till lunch och middag. Galet gott! Min vän Lina Lanestrand som är näringsrådgivare har en teori om att man blir sugen på det man har brist av… ja alltså då pratar hon inte om choklad. 😉 Kanske behöver jag boosta kroppen med extra näring? Men det får mig att må bra och det är så gott. Igår kändes det som en ordentlig insättning på hälsokontot med allt det gröna och dessutom en rask promenad och en stund yoga innan sängdags. Tack mig!

e35d39d0-82d5-4e53-9cc8-92f15b78299e

Har du gjort någon grön smoothie till dig själv på den senaste tiden? Med en bra mixer är det enkelt. Här är mitt grundrecept:

– Två nävar gröna blad (spenat, sallad, bladkål osv)
– En näve groddar eller skott
– ½ – 1 dl bär eller frukt
– 1 mogen avokado
– 1 tsk kokosolja
– ca 5 dl vatten
– valfri nyttig smaksättning – till exempel en bit rå ingefära, pressad lime el citron, vitlök eller olika kryddor som persilja, mynta eller citronmeliss.

Men sen är det spännande att mixa ned det man har i grönsaksväg i kylskåpet. Igår blev det gurka och selleri, vilket är ordentligt utdrivande så jag sprang och kissade större delen av dagen.

drinkOm du inte är förtjust i den gröna smaken kan du prova att maskera smaken med choklad, pepparmynta eller kanske massor av blåbär. Då kan det vara klokt att ha mandelmjölk eller kokosmjölk som bas. Här är lite fler recept på gröna drinkar som inte smakar grönt. 

Pröva i höst och drick en grön smoothie några gånger i veckan. Se vad det gör med din energinivå. Eller med ditt sötsug. Eller med din motivation.

 

Facebooktwittermailby feather
Facebooktwitterrssyoutubeinstagramby feather
Taggat , , , ,

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *