Mitt bästa jag-projektet höst 2014 – Boostcamp

Välkommen till en en ny omgång Mitt Bästa Jag 100 dagar. Ett projekt för dig som vill satsa lite extra på din hälsa under 100 dagar. Den 15 september är det 100 dagar fram till jul och vad vore bättre än att ge dig själv – en bättre hälsa, mer energi, större lugn och en starkare kropp i julklapp.

Motivation – Medkänsla – Möjlighet
Du som har följt min blogg vet att jag har drivit några MBJ-projekt tidigare. Projekten har varit målinriktade och fokuserade på träning, kost och återhämtning. Många har följt med och nått sina mål, många har fortfarande en bit kvar till sina hälsomål. Oavsett så har MBJ-projektet tre viktiga regler:

 • Motivation – istället för disciplin.
 • Medkänsla – med sig själv för att coacha och peppa.
 • Möjlighet – vi sätter realistiska mål och ger oss rimligt med tid att nå dem.

Anledningen till att så många misslyckas med att nå sina hälsomål är att man tror på disciplin, man är för sträng och taskig mot sig själv och man sätter för höga mål på för kort tid. I MBJ-projektet ändrar vi på det genom dessa tre M.

Boostcamp
Hösten är en tid då många snabbt förlorar sin sommarenergi och känner sig stressade av vardagens hamsterhjul. Det gör att det är lätt att prioritera bort sin egen hälsa och snart sitter man fast i gamla mönster i tevesoffan med chipsskålen i knät. Nu finns det ett sätt att ändra på det. Höstens MBJ-projekt kommer att fokusera på Boostcamp.

Att boosta är att fylla på. Vi kommer att prioritera att fylla på. Varje sak du gör för din hälsa blir en investering på ditt hälsokonto – du boostar din hälsa. Istället för att se det du inte hann med, det du inte gjorde och gräma dig över det – så ser du varje positiv investering som ett steg mot bättre hälsa. Jag kommer att fokusera på att skriva ned mina dagliga investeringar i min Boostcampbok. Det blir min bankbok. 🙂 Visst är den fin? Denna vinter kommer jag inte bli någon Morran.

2014-09-13_07.28.12Vad räknas som en påfyllnad? I princip är det du som bestämmer det, men vi behöver Fem Friska områden för att ha god hälsa.

 • Sömn – helst åtta timmar per natt
 • Kost – näringsrik mat
 • Rörelse – träning, promenader, vardagsmotion och stretch
 • Återhämtning – yoga, mindfulness, ligga på soffan och inte göra något
 • Livskvalité – vänner, beröring, skratt, bekräftelse, kreativitet

Dessa Fem Friska – fyller på vårt energikonto.

Vanor istället för mål
Om du vet med dig själv att du blir sporrad av att jobba mot mål i form av siffror på en våg, hur långt eller snabbt du kan springa eller hur många minuter du gör mindfulness – fortsätt med det. Eller prova det som jag kommer att rekommendera dig att göra – fokusera på dina nya friska vanor.

Om du är ditt bästa jag – vilka vanor mår du bra av då? 
Hur sover du för att må ditt bästa?
Hur äter du för att må ditt bästa?
Hur rör du på dig?
Vilken slags återhämtning mår du bäst av?
Hur ser din livskvalité ut?

Fokusera på att komma så nära dessa goda vanor – så kommer resultatet att blir bättre än du någonsin kan förvänta dig.

Och om du inte redan är med i vår Facebookgrupp Mitt Bästa Jag-projektet så är du varmt välkommen.

 

Facebooktwittermailby feather
Facebooktwitterrssyoutubeinstagramby feather
Taggat , , , ,

2 kommentarer till “Mitt bästa jag-projektet höst 2014 – Boostcamp

 1. Japp!!! Idag är det jag som fixar mig en ny skrivbok 🙂
  TACK för 100 nya dagar <3

 2. Visserligen är jag sen i starten, men det här vill jag testa!!!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *