En stressfri höst genom mindfulness

Idag är det söndag och solen skiner över stora delar av vårt land, så kanske du känner du ro och kan ägna dig åt återhämtning? Eller? Hur mår du egentligen? Var sitter dina axlar och ditt andetag?

Det här med återhämtning är något vi ofta prioriterar bort. Istället kanske vi tar en promenad i skogen, tittar på teve eller går till gymmet – det är ju också återhämtning… eller? Nej min vän, återhämtning är att aktivt göra ingenting. Vila. Mindfulness. Andningsövningar. Meditation. Yoga. För det är först då du hjälper din kropp att aktivera det parasympatiska nervsystemet.

En aktivering av det parasympatiska nervsystemet innebär att:

  • Hjärtverksamheten minskar
  • Blodtrycket sjunker
  • Nivån av stresshormoner sjunker och ”må-bra”-hormonet oxytocin ökar
  • Matspjälkningsapparaten stimuleras
  • Kroppens läkningsprocesser förbättras

Kroppen kan hantera stress – men det är bristen på återhämtning som är skadlig.

Det här är ett klipp ur min åttaveckorskurs i mindfulness. Där får du med enkla meditationsövningar, vardagsövningar och kunskap hjälp att aktivera ditt parasympatiska nervsystem och ägna dig åt återhämtning. En investering i din hälsa.

Kursen kostar 1500 sek och du får tillgång till den på din dator/telefon/platta under sex månader. Du kan titta på den när du vill, hur ofta du vill och hur många gånger du vill! Och kanske du efter dina åtta veckor vill kunna gå tillbaka och göra övningarna, kanske läsa viktiga bitar igen och se någon videosnutt en gång till. Låt denna höst gå i hälsans och återhämtningens tecken. Dags för Boostcamp.

åttalektioner

Här hittar du kursen!

Varmt välkommen till en kurs som jag har kunnat göra till er, tack vare min generösa kollega Anna Hallén och företaget Couriso som tillhandahåller detta fantastiska utbildningsverktyget.

Facebooktwittermailby feather
Facebooktwitterrssyoutubeinstagramby feather
Taggat , , , ,

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *