Det här med yoga

Jag provade yoga första gången för runt 20 år sedan, sen var jag liksom fast. Det har sedan kommit och gått i mitt liv, men varje gång fört med sig oerhört bra upplevelser för mig och min kropp. I augusti drog jag igång yogautmaningen och utmanade er att yoga 24 gånger på en månad. De flesta valde att göra solhälsningen, andra valde mindful yoga i sängen på morgonen när man vaknar. Men det gemensamma för många av oss var att vi ganska snart upptäckte positiva vinster i vår kropp och vårt humör. Yoga är nämligen otroligt häftigt på det sättet att man bara under en veckas utövande märker skillnad i smidighet och balans.

När vi var i Sitges ledde jag gruppen i 45 minuters yoga och mindfulness. Och från att många nästan tappade balansen när vi gjorde vissa sträckövningar med armarna och blick mot taket, kunde de flesta stå stadigt vid sista tillfället.

Yoga betyder förening, en förening mellan kropp och själ. Och det är intressant hur skönt det är att tillåta tanken försvinna i kroppens rörelser. Att stanna till i en stretchrörelse och andas dig igenom stunden. Att för varje gång du gör din rörelse så kommer du lite djupare i den.

Jag fortsätter min dagliga yoga. Ibland blir det några solhälsningar, ibland blir den en längre upplevelse. Och det bästa är när man ihärdigt har hållit på under några veckor är att du inte kommer att vilja vara utan den.

Om du vill att yogan ska bli en del av din vardag:

  1. Sätt inte för höga krav i början. Börja med kortare pass.
  2. Hitta en inspirationskälla – en yogadvd, yogakurs eller gå in på den underbara sidan www.yogaforalla.se där det finns gratis yogafilmer för alla kunskapsnivåer.
  3. Låt det vara roligt genom att kanske köpa snygga yogakläder, yoga tillsammans med någon eller kanske ge dig själv små belöningar efter några pass. Eller varför inte leta reda på en yogaresa att åka på i framtiden.
  4. Lägg märket till dina positiva förändringar i kroppen. Att du blir smidigare, vigare och kanske får lite mindre ont i kroppen.

2014-09-30 08.02.12Härligt färggranna yogamattor på stranden i Sitges, innan morgonens pass.

yoga

Ett yogapass på Mallorca.

 

Facebooktwittermailby feather
Facebooktwitterrssyoutubeinstagramby feather
Taggat , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *