Fredagsgott – hamburgare à la lowcarb

Jag har en ny favoritkrydda hemma. Därför att den är enkel att använda. god och helt fri från socker, jäst, glutamat och stärkelse. LCHFklubbens grillkrydda. Den innehåller kort och gott kryddor – och det gillar jag. Alla deltagare på vår Spanienresa fick varsin kryddpåse av LCHF-klubben och jag frågade några av dem vad de använder kryddan till.

Jag har kryddat min pulled beef med den”
”I stället för bacon köper jag en stor bit färsk benfritt sidfläsk och skivar upp. Kryddar och steker i ugnen för att sedan styckfrysa. Lägger sedan i zippåsar så att man kan ta så många man vill ha till sin frukost. Denna gång kryddade jag med LCHF Grillkrydda och det blev jättegott!”
”Jag kommer att beställa den när min är slut. Gjorde en ”tager vad jag haver” Köttfärsgratäng och kryddade med den. Ska göra rostbiff nästa helg, tänkte använda kryddan då med.”

goodiebags

 

Själv använde jag den och kryddade mina hamburgare med. Kanske ett tips för fredagsmiddagen?

4 portioner
500 g nötfärs
2 ägg
½ dl grädde
1 och ½ msk grillkrydda
smör att steka i

Dressingen gjorde jag på 1 dl crémé fraiche 1 dl majonnäs 1 tsk LCHFklubbens grillkrydda och 1 msk tomatpuré.

Bröden är från Åses kokbok Lev gott men finns även på hennes blogg. 
2014-10-04 13.08.03

Facebooktwittermailby feather
Facebooktwitterrssyoutubeinstagramby feather
Taggat , , ,

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *