När andra får dig att känna dig liten och dum

Har du tänkt på att vissa människor kan få dig att känna dig osäker? Kanske de människorna som kan massor av saker eller har gjort, rest eller upplevt mycket? Eller vissa människor får dig helt enkelt att bara känna dig liten och dum. Det är oerhört obehagligt och antingen vill du bara springa därifrån eller så ger du dig in i matchen och börjar berätta allt du själv kan och vet för att bevisa både för dig och den andre att du inte är liten och dum.

Nu ska jag berätta en hemlighet för dig. Troligen är det så att personen som får dig att känna dig liten och dum – själv känner sig liten och dum. Och som många gör när de känner oss underlägsna behöver de skrävla och hävda sig på olika sätt. Eller bara genom en viss attityd visa hur bra de är. Då smittar känslan litenhet av sig.

Vi människor är omedvetet väldigt lyhörda för varandra. Känslor, stämningar och tillstånd smittar alltid av sig till andra människor.

Om du vågar vara dig själv, med både brister och goda egenskaper, kunskapsluckor och erfarenheter, så hjälper det andra att slappna av och vara sig själva. Ge dig inte in i skrytmatchen eller berätta om att du också minsann har brutit många ben. Tänk på att den människan du har framför dig troligen känner sig osäker och törstar efter att bli bekräftad och sedd. Kan du bjuda på det? Pröva och se vad som händer.

själv

Facebooktwittermailby feather
Facebooktwitterrssyoutubeinstagramby feather
Taggat , , ,

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *