49 dagar kvar till julafton – ge dig själv ditt bästa jag i julklapp

Tidigare i höst var vi många som bestämde oss för att ge oss själva vårt Bästa Jag i julklapp. Hur man når sitt bästa jag är självklart olika. Hur tycker du gått så här långt? Är svårt att hålla dig till det du har bestämt dig för? Om du vill äta nyttigt, kanske familjen eller vännerna bjuder på för mycket godsaker, vin eller det du har bestämt dig för att dra ned på. Kanske du inte tränar så mycket som du har bestämt dig för. Kanske du inte gör de mindfulnessövningarna du lovat dig själv, för att det är svårt att hitta tiden, möjligheten och lusten.

Nedan finns fyra kraftfulla sätt att hålla dig nära ditt mål och ditt bästa jag. Enkla påminnelse om vad du längtar efter och vad du tycker är viktigt.

1. Börja varje dag med att veta att idag är allt möjligt.
Gårdagens problem eller motgångar har ett lömsk sätt att smyga in i dina tankar denna dag. De misstag du ångrar igår är ingenting annat än en kunskap till hur du ska hantera dagens äventyr. Förlåt dig själv, förlåt andra och se fram mot det som händer idag.

2. Bestäm en avsikt för din dag
Bestäm vad du vill känna eller vad du vill uppleva eller lära dig idag. Det du fokuserar på i tanken kan hjälpa dig att hålla fokus under dagen. Kanske din avsikt är “frid” eller “glädje”? Kanske vill du vara starkt idag eller kärleksfull mot dig själv? Bli mer medveten om vad dina dagliga avsikter är och det kommer att hjälpa dig att ta en dag i taget mot ditt bästa jag.

3. Se hinder som möjligheter att lära.
Det finns två sätt att hantera motgångar – att slåss mot dem eller acceptera dem. Om du slåss mot dem kommer hela du känna obehag, oro och stress. Du blir besviken och ditt fokus handlar om att antingen lyckas eller misslyckas. Att acceptera ett hinder innebär inte att du tycker att det är bra, utan det hjälper dig att behålla fokus och lära dig något av det.

4. Se på dig själv som du redan är ditt allra bästa jag
Detta är det viktigaste tipset på listan. Utan egenkärlek, det finns ingen tro på ett meningsfullt resultat. Utan tro finns det ingen kreativ energi oberoende av vilka åtgärder du gör. När du älskar vem du är, du öppnar upp för förståelse, empati och tålamod med dig själv. Du lär dig att se vad som är viktigt och hur du ska göra för att nå det.

Ett litet steg mot att nå ditt mål är så mycket mer än ingenting. Om du gör en mindfulnessövning idag, behöver du inte slå på dig själv för att du inte gjorde en varje dag under veckan som gått. En övning är bättre än ingen. Att öva på att bli snällare mot sig själv, bättre på att ta hand om sin kropp innebär inte att du ska var duktig på det på en gång. Att öva – innebär just att öva.

nytt

Facebooktwittermailby feather
Facebooktwitterrssyoutubeinstagramby feather
Taggat , , , , , , ,

1 kommentar till “49 dagar kvar till julafton – ge dig själv ditt bästa jag i julklapp

  1. En sådan vacker bild! Kopparfärgade löv och vass …

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.