Socker är socker – vare sig det kommer från frukt, bär, träd eller blad.

Vilken skön söndag jag har haft. Jag har plockat, fixat det sista inför julen och slagit in några paket. Imorgon har jag lite jobb och en härlig rotfyllning som väntar mig. Sen packar vi inför resan till landet för att fira jul med hela min familj.

När det kommer till bakning, så är jag inte särskilt förtjust i all sötbakning som sker nu till jul. Det sötaste jag bakar är pepparkakor som är gjorda på färdigblandningen från Risentas – Frökex. I den smeten tillsatte jag en påse pepparkakskryddor (18gr) och drygt en tsk honung. Sen strödde jag flingsalt ovanpå innan de for in i ungen. De blir otroligt spröda och goda. Passar lika bra under en bit ost, som för sig själva till kaffet.

pepparkakorAnnars håller jag på att bli vansinnig på allt ”nyttigt” bakande just nu. Och att folk dessutom säger att recepten är gjorda utan socker, känns som att lura både sig själv och sina läsare. Socker är socker, vare sig det kommer från frukt, bär, agavesirap, kokos eller björken. Och om du använder ”låtsas”socker som stevia, aspartam eller sukrin så gör det fortfarande samma sak med ditt belöningssystem. Du får samma kickar. Och säker äter du ännu fler muffins när du ”vet” att de är nyttiga. Så för dig som kämpar med vikten, blodsockret eller en ätstörning – jag vet att det är så skönt att läsa att det finns godis och kakor som är nyttiga – men det är bara lurendrejeri. Ta först hand om din ätstörning – sen kan du baka dina nyttigheter. Och om du vill äta något gott – låt det vara riktigt gott och njut med rent samvete. Ledsen om jag låter hård. Men tro mig jag har också bakat utan ”socker” och sedan hällt i agavesirap eller xylitol. Men som sagt – socker är socker.

Sen gick vi en skön promenad i det kalla vädret. Ha en fortsatt skön fjärde advent.

svanarselma

svansjö

 

Facebooktwittermailby feather
Facebooktwitterrssyoutubeinstagramby feather
Taggat , , , ,

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *