Lugnet, skönheten och närheten till naturen

Idag åker vi hem. Vi har varit på landet i nästan två veckor och som alltid känns det en smula vemodigt att lämna stugan, Dalälven och lugnet. Och varje gång säger jag -vi kommer snart tillbaka. Ibland stämmer det, ibland går det flera månader mellan besöken. Och varför längtar jag hit? Jo, därför att här finns vattnen och eld, två av mina favoritelement som alltid gör mig lugn och fyller på med inspiration. Här finns skogen, skön luft och en frid som jag har svårt att hitta någon annan stans. Visst är det obekvämt, utan toalett, bredband, diskmaskin, ordentlig värme och 40 minuters promenad till affären. Men det har också sin charm.  För istället får vi lugnet, skönheten och närheten till naturen.

snöAtt leva så nära vatten fyller mig med sådan inre ro. skogLikadant med närheten till en riktig trollskog, som förutom att förse oss med bär och svamp, så har jag kläckt många idéer där när jag vandrar mellan de raka furorna.

månskenSå nu åker vi hem och möter ett nytt år. En nystart. Jag har upptäckt en törst efter mindfulnessmeditation och yoga, som jag varje dag under min vistelse här har praktiserat. Det kommer jag att ta med mig hem.

brygganDet har varit mäktigt att få använda vattnet under meditationen, trots kylan. Det kommer bli en utmaning att försöka känna samma magi hemma, men det får inte hindra mig. Så 2015 kommer jag att koncentrera kring att bygga upp som jag skrev tidigare. Bygga upp min kropp, bygga upp mitt inre.
IMG_20150103_070033Och som vanligt bjuder jag med dig på min resa. Om du har Instagram är du välkommen att följa mig på @helandermaria där kommer jag varje dag att lägga ut ”Dagens mindfulness” – tankar och övningar i mindfulness. Kanske ett ord att fokusera på en lättare övning eller en intention med dagen. Välkommen att öva medveten närvaro tillsammans med mig.

Facebooktwittermailby feather
Facebooktwitterrssyoutubeinstagramby feather
Taggat , , , , , ,

1 kommentar till “Lugnet, skönheten och närheten till naturen

  1. Hej Maria! Jag är sjukskriven för närvarande för mina stressymptom. Jag går en KBT kurs på nätet och sökte efter mindfulnassappar. Så hittade jag din sida! TACK! Vilken lisa för själen att läsa dina texter. Det ger mig rätt fokus. Du skriver så klokt. Jag går in och läser både gammalt och nytt och gör andningsankaret. TACK för en underbar blogg som ger hopp!!!!
    Varma hälsningar från en Bankerydsbo

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *