Barfotalöpning och 45-minuters jobb

Eländes nacke. Den är bättre tack och lov, men bråkar fortfarande med mig. Nu har jag bokat in en tid hos min kiropraktor, men han är inte i Stockholm förrän den 25 januari. Men jag gör mina övningar, ska börja yoga lite smått igen och har bokat in massage idag. Det går åt rätt håll. Men nacken har omkullkastat alla mina skrivarplaner. Dessa dagar skulle jag ha varit fokuserad på allt jag har längtat efter att få samla ihop, men nu blev det inte så och det får vara okej. Jag ska försöka komma igång igen med mitt skrivande, men ställa ett larm på 45 minuter så jag inte sitter längre åt gången. IMG_20150107_170223

Något som jag alltid mår bra av när jag har ont, det är mina promenader. Nu har promenaderna blivit extra roliga eftersom jag går in mina nya Fivefingers. Det är löparskor som ger en barfotakänsla. Teorin bakom det är att de skor vi använder idag är så uppbyggda att våra muskler i fötterna blir helt förslappade. På sikt ger det skador och vi tingas ha fler inlägg i våra skor. Genom att istället långsamt bygga upp sina fötters muskulatur och låta hela foten arbeta när man promenerar eller springer blir hela kroppen starkare på sikt.

Jag har tidigare använt ett par Five Fingers på sommaren, men nu har jag unnat mig ett par för vintern. Vattentäta och lite varmare. Dock måste jag ha tunna ullstrumpor i skorna för att hålla värmen i alla fall när jag powerwalkar.

Än så länge har jag ordentlig träningsvärk i fötterna och vaderna, men jag tar korta promenader för att bygga upp musklerna. Riktigt spännande. Och ni kan tro att folk stirrar när jag springer runt med dessa.

IMG_20150108_114426 (1)

Imorgon kör vi igång med MBJ kickstart. Jag har skaffat mig en fin bok som jag ska föra anteckningar i under våra 111 dagar. Det är inte ett måste, men det kan vara en klok idé så du kan se dina framgångar och anteckna dina lärdomar om dig själv.

2015-01-08_20.00.15

Facebooktwittermailby feather
Facebooktwitterrssyoutubeinstagramby feather
Taggat , , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *