Lämna kvar dåliga ursäkter, kritiska tankar och vikthets när du går mot MBJ

Imorgon sätter vi igång! Mitt Bästa Jag projektet 2015 – med 101 dagar kvar till Valborg. Jag är supertaggad – hur är det med dig? Kom ihåg att vi hjälps åt och börjar med låga mål för att öka på vår motivation och vårt förtroende för oss själva.

Gå gärna igenom dina mål och dina kommande hälsovanor idag. Behöver du förbereda dig med något? Handla så du har rätt mat hemma? Planera in din träning? Ställa klockan 10 minuter tidigare så du kan gör dina mindfulnessträning? Låt en liten stund av söndagen gå åt till att planera veckans MBJ. Själv satt jag för en stund sedan och summerade veckan som gått, såg över vad som gått bra och vad som gått mindre bra. Hur ska jag jag hjälpa mig själv nästa vecka. Jag har planerat in när jag ska hinna träna eftersom jag ofta har långa arbetsdagar de dagar jag har mottagning. Nu vet jag när jag ska ge mig till gymmet eller ut i spåret. Imorgon kommer jag handla för veckan, så idag ska jag planera veckans mat. Superkul!

2015-01-18_14.06.48Nu önskar jag dig att du lämnar kvar bromsande tankar denna söndag när du tar steget imorgon mot MBJ!

Släpp taget om behovet att jämföra dig med andra. Det är du och din kropp som avgör vad som är bra för dig. Om dina vänner på Facebook, dina arbetskamrater eller någon annan i din närhet går ned i vikt snabbare, hinner träna mer eller bakar fantastiskt glutenfritt bröd – så har det ingenting med dig att göra. Ge dig själv friheten att glädjas åt dina framgångar. Inspireras av andras motivation, träningsglädje eller resultat – men jämför dig bara med dig själv.

Släpp taget om dina dåliga ursäkter. När du väljer att hoppa över ett träningspass eller att äta något fel, kommer det mer eller mindre frivillig en dålig ursäkt över dina läppar. Många gånger är dessa ursäkter lika mycket för vår egen skull som för att förklara något vi skäms lite över för någon annan. Sluta genast med ursäkterna. Ta ansvar över ditt eget beteende istället. Det är inte din chefs, sambons eller väninnans fel att du inte har hunnit eller orkar. Du har alltid ett eget val. Och du kommer uppleva det valet lättare om du står upp för dina handlingar.

Släpp taget om dina kritiska ord och tankar om dig själv. Vilket barn utvecklar sina gåvor bäst tror du – det som blir uppmuntrat eller det som blir kritiserat? Möt denna stund med en vänlig och uppmuntrande attityd till dig själv. Påminn dig om allt bra du har åstadkommit hittills. Och när den kritiska rösten smyger sig på dig, kan du alltid ge moteld genom att tänka på saker hos dig själv du är tacksam över. “Jag är tacksam över att jag är så charmig, vill mitt eget bästa och har starka armmuskler”.

Släpp taget om dina begränsande tankar. Om jag hade varit kvar i mina begränsande tankar om mig själv hade jag aldrig upptäckt hur stark, snabb och smidig min kropp är. Eller hur mycket jag älskar att röra på mig och känna träningsvärk i mina muskler. Börja inte med att säga eller tänka “nej”, säg “vad spännande, det måste jag ta reda på”. Ha en nyfiken, utforskande inställning till dig själv och vad din kropp kan prestera. Hur bra kan du må? Hur stark kan du bli? Hur snygg kan du känna dig?

Släpp taget om vikthetsen och ställ undan vågen. Din vikt säger ingenting om hur bra det går för dig eller hur du ser ut. Du kanske upptäcker att byxorna sitter lösare, men när du ställer dig på vågen har du gått upp ett kilo och blir otroligt besviken. Besvikelsen kommer inte att hjälpa dig, utan bara att få dig att vilja tröstäta. Beroende på hormoner, mat, dryck, träning och flera andra orsaker kan din vikt gå upp och ned från dag till dag och säger egentligen ingenting om din prestation. Använd ett måttband, ett favoritplagg eller kanske hur snabbt du springer fem kilometer som en målbild istället för vågen.

Släpp taget om att vara duktig. Du kan inte skynda på dina resultat genom att öka takten för snabbt. Du kommer inte att bli mer vältränad och få sundare vanor snabbare, istället är risken att du tappar sugen eller i värste fall skadar kroppen genom att pressa den för hårt.

Släpp taget om att misslyckas. Det här är något jag kommer att komma tillbaka och påminna dig om. Men redan nu kan jag berätta för dig att de gånger det inte blir som du har tänkt dig är inga misslyckanden, det är möjligheter för dig att ta reda på mer kunskap om dig själv. Du kommer snart att få lära dig hur.

1420229253878

Facebooktwittermailby feather
Facebooktwitterrssyoutubeinstagramby feather
Taggat , , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *