101 dagar till Valborg – nu kör vi!

1420035455539Idag gick jag upp 15 minuter tidigare för att göra mindfulness. För idag börjar min och många andras resa mot vårt Bästa Jag. Om 101 dagar är det Valborgsmässoafton och då vill vi sjunga in våren som vårt allra bästa jag – kanske piggare, gladare, lugnare eller hur nu vårt bästa jag mår. MBJ-projektet 2015. Och vi är många som jobbar tillsammans med att peppa och motivera varandra. På Facebook är vi snart 650 i gruppen Mitt bästa jag -projektet. Och ni är drygt 2000 som följer min blogg varje dag. Fantastiskt vilken motivation  och energi det ligger i att göra ett projekt tillsammans.

Kom ihåg att MBJ-projektet är en resa och den resan är ditt liv. Sluta bums att skjuta på alla roliga saker tills du har nått ditt mål – gör dem nu.
Vad för roligt kan du göra för dig själv idag? 

Sök det du har lyckats med. Byt perspektiv och titta på alla bra saker du har gjort för dig själv hittills. Sluta stirra dig blind på att du inte har tränat så mycket som du hade tänkt dig eller inte har ätit så bra.
Räkna istället upp alla små steg som har tagit dig mot MBJ. 

Var tillåtande mot dig själv. Ingen vill leva ett liv 100 procent perfekt. Förbjud ingenting och säg inte till dig själv ”alla dagar i veckan ska jag…” livet kommer alltid mellan förr eller senare så lämna en marginal. Okej att du kanske inte mår bra av smågodis, men bestäm att du ska få äta det på din födelsedag eller varje fredag. Tänk på att dina vanor är en livsstilsförändring ingen bantningskur.
När får du göra undantag? 

Sök bra förebilder. Om du har vänner som gnäller över hur de ser ut, be dem att sluta med det när du är i närheten. Se dig omkring och plocka upp förebilder som är begåvade, roliga, starka eller positiva – inte bara snygga eller tokduktiga.
Vem är din förebild?

Fira! Glöm inte bort att det finns massor av andra sätt att fira än att stoppa något i munnen. Fira ofta, belöna dig och unna dig.
Hur ska du fira dig själv idag?

Utforska – tänk på att du hela tiden lär dig nya saker om dig själv. Det finns inga misstag bara en aldrig sinande källa till kunskap. Du ska göra snedsteg, tappa motivationen och tappa kontrollen ibland – för det ger dig information och kunskap om hur du ska undvika det i framtiden.
Hur ska du hjälpa dig själv att inte döma dig själv när det inte blir som du tänkt det? 

OMSORG

Facebooktwittermailby feather
Facebooktwitterrssyoutubeinstagramby feather
Taggat , , , , , ,

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *