Soffhäng med flocken

Sitter i soffan med datorn i knät och känner mig lite öm i hjärnan. Det är den känslan jag brukar få efter en migränattack. Det är som om jag har blåmärken bakom pannbenet och häftiga rörelser gör ont. Bredvid mig ligger vår lilla konvalescent, Selma. Igår opererade veterinären ut två knölar ur hennes juver. Det gick bra och nu väntar vi bara på provsvar, om det var godartade knölar eller om vi måste operera igen om det är cancer. Min lilla kompis och kollega, vad jag var orolig och spänd. Vad ont det gjorde i mitt mattehjärta att lämna in henne hos veterinären och se vilken panik hon fick när jag gick.

IMG_20150131_082625Underbart nog har jag min fina vän Lina Lanestrand i närheten, så vi tog en härlig långpromenad tillsammans vilket skingrade mina tankar. En promenad full av prat, insikter och jobb. Och det vilsamma i att mötas på samma nivå och både ge och få. Du vet ett sådant möte då du efteråt är full av energi, istället för trött och dränerad. Jag är så glad och tacksam över att jag har Lina. Och som vanligt under våra walk and talk hade vi en picknick. Mitt i snön. Helt underbart!

PICT_20150130_114514Favoritdrycken numera följde med Chaga. Denna gång i termos tillsammans med varm cashewmjölk, kakao, en liten sked honung, kanel, kardemumma och ingefära. Aaaah. Värmde och gjorde gott. Chaga är en svamp även kallad för Sprängticka. Den anses ha oerhört läkande och immunförsvarshöjande egenskaper. Jag är mycket förtjust i den.

PICT_20150130_120933

Sen fick jag hämta min lilla kollega. Och efter det har vi suttit mycket i soffan husse, jag och Selma, eftersom hon fortfarande är rätt tagen av smärtstillande och hela upplevelsen. I natt kom min migrän, som ett brev på posten. Spänningarna efter hennes operation, oron och ett resultat av många andra tankar som rör sig inom mig just nu.

Jag är frisk från förkylningar och öroninflammationer, tack och lov blev det inte särskilt långdraget något av det. Så fort migränen helt har gett upp, ska jag ta en kort löprunda. Och det ska bli såååå skönt. Se kommer resten av helgen att spenderas med min lilla flock. Det blir vila och soffhäng med min lilla dvärgpudel.

Tack alla ni – för kommentarer här, på Facebook och Instagram. Tack för era tankar och er omtänksamhet. Det är så skönt att få uttrycka oro och bli omsluten och buren av varma ord. Tack.

 

Facebooktwittermailby feather
Facebooktwitterrssyoutubeinstagramby feather
Taggat , , , , , , ,

5 kommentarer till “Soffhäng med flocken

 1. Hej Maria!
  Lycka till med lilla Selma och hennes tillfrisknande! Håller tummarna!
  Tack för en fin blogg!

  Hälsningar
  Birgitta

 2. Kära Maria!
  Förstår exakt hur det känns. Vår Fina Lady skulle operera bort en liten ljuvertumör – det visade sig under operationen att det fanns mycket mer att ta bort. Provsvaret var Elakartad. Det finns inget vi kan göra för er hund fick jag höra. INGENTING frågade jag och fick svaret. Älska henne så mycket ni kan. Lady blev piggare efter än innan operationen när hon hämtat sig och levde glad och pigg ännu tre år och oj så älskad hon var! Hon somnade in i sin korg på landet 13 år gammal.. Allt gott önskar jag Lilla Fina Selma!
  Kram Karin

 3. Åh, lilla hjärtat! Pussa på Selma från mig! Jag hoppas och ber för godartade knölar. Kram från Marie

 4. lilla Selma så söt hon är , nu är hon iallafal hemma i tryggheten . Hoppas allt går bra så hon inte behöver
  gå igenom en op till .
  Vilken fin gemenskap ..Du och din vän Lina !

 5. Lilla Selma så söt hon är , nu är hon iallafal hemma i tryggheten och hoppas allt går väl ,
  så hon inte behöver gå igenom en op till . Så fin gemenskap ni ser ut att ha du och Lina !
  Lycka till nu ! Kram Susanne

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *