Vecka 3 innebär ofta en motivationssvacka

81 dagar kvar till Valborg och MBJ-projektets milstolpe. Söndagen är en skön dag för mig att sammanfatta veckan och blicka framåt.

Svacka i motivationen
Nu har vi hållit på några veckor med MBJ-projektet och det brukar innebära en liten svacka. Motivationen du hade från början är inte lika stark, det har säkert hänt saker som lagt krokben för dina ambitioner och då plötsligt tappar du inspirationen. Ingen fara – nu vet du om vad som kan hända – så då är det lättare att fånga upp motivationen igen.

  • Planera veckan som kommer
  • Leta reda på det som du tycker är roligt med MBJ – så är det lättare att få tag i motivationen igen.
  • Använd dina eventuella snedsteg som pinnar på en stege att klättra på. Tänk – vad har jag lärt mig på det här?
  • Gå tillbaka i din MBJ-bok eller i dina anteckningar för att hitta styrka och inspiration.
  • Skriv ned allt bra du har gjort denna vecka istället för allt du inte har gjort.

Min vecka
har handlat mycket om Selma, som opererades förra fredagen. Det har gått så bra och allting läker fint, men hon har varit medtagen och behövt passas för att inte ge sig på styngnen på magen. Det har inneburit lite färre promenader och träningspass för mig, eftersom jag inte hur som helst har kunnat lämna henne. Det är för märkligt hur de närmsta veckorna hela tiden lägger krokben för mina MBJ-planer. Men det är en god övning i att vara nöjd med den prestationen som livet tillåter.

Träningen
Jag har hunnit med att träna tre gånger denna vecka och försökt att köra några hemmapass med lite egen styrketräning. Inga promenader, men så får det bli just nu. Jag ska alldeles straxt ge mig ut i spåret och njuta av snö och sol.

Maten
Maten fungerar bra. Även om det blev några extra glas vin i veckan eftersom jag var på releasefest för min fina vän Åses ”56Kilo” nya bok Ät och Njut. Har också känt ett större sug eftersom jag suttit mycket mera still denna vecka än jag brukar. Det gör mig rastlöst och rastlösheten skapar sug.

Mindfulness
Jag har inte varit lika regelbunden med min mindfulness och jag vet egentligen inte riktigt varför. Jag hoppar över träningen och hittar anledningar till att strunta i det. Det måste jag fundera över vad det beror på. 2015-02-08_09.37.25

Facebooktwittermailby feather
Facebooktwitterrssyoutubeinstagramby feather
Taggat , , , , , , , , ,

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *