Smoothie mot vintertrötthet

Jag har skrivit en del om trötthet och det finns olika syn på det. Min goda vän och kollega Lina pratar om att tröttheten kan komma ur olika näringsbrister.

”Vi ska ta vår trötthet på allvar för den kan ta bort livsglädjen och generera depressionskänslor” säger Lina Lanestrand som är näringsrådgivare. ”Den är ofta ett tecken på att vi behöver ge oss själva lite extra omsorg och rätt näring. Men många går runt och tror att trötthet är ett allmäntillstånd.” Lina berättar att det finns mycket som man själv kan göra för att bli piggare och rekommenderar att man under vinterhalvåret äter ett tillskott av D-vitamin och tillskott av essentiella fettsyror omega 3, 6 och 9 t ex från växt- eller fiskolja. ”Det är också bra ta ett vitamin- och mineraltillskott av god kvalité, för många gånger kan nedstämdhet och trötthet komma ut olika näringsbrister som järn, magnesium eller B-vitamin. Genom att mixa gröna blad i en smoothie som du dricker varje dag tillför du kroppen lättupptaglig näring som ger energi.”

Linas chaismoothie
En riktigt nyttig och välsmakande serotoninboost.

3 dl mandel eller havredryck
3 msk hasselnötsmjöl
2 nävar färsk bladspenat
½ banan
1 bit riven ingefära
½ krd mald nejlika
1 tsk kanel
1 tsk kardemumma
1 knivsudd muskott

smoothie

Facebooktwittermailby feather
Facebooktwitterrssyoutubeinstagramby feather
Taggat , , ,

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *