Plocka fram det lärande barnet inom dig

Se på ett litet barn. De är fullkomligt uppslukade av allt de kan lära sig. Om de ramlar när de lär sig och gå blir de inte arga och besvikna på sig själva – de reser sig upp och fortsätter att gå. De jämför sig inte med de vuxna och blir ledsna för att de vuxna går mycket bättre, utan de njuter av sin egen vingliga framgång.

Varför slutar vi att hålla ett öppet sinne? Hur kommer det sig att vi ständigt ska bli arga över vårt eget misslyckande och ständigt jämför oss med de som är bättre? På så sätt bromsar vi vår egen framgång.

Ett öppet sinne innebär att du ser saker som det är och inte som du vill att de ska vara, även om det är smärtsamt. Ett öppet sinne innebär att när det inte går som du har tänkt dig, så lär du dig något nytt. Att varje snedsteg, varje gång du inte gör som du vill eller något lägger krokben för dig blir det en källa till kunskap om dig själv.

Lättast öppnar du ditt eget sinne genom att vara nyfiken. När du står där med en halväten kanelbulle i handen – trots att du vet att gluten och socker inte är bra för din kropp – istället för att genast bli arg och besviken på dig själv försök att vara nyfiken på dig själv. ”Hur kommer det sig att jag föll för suget?” ”Vad var det inom mig som behövde den här bullen?” ”Hur kan jag göra för att undvika att äta en bulle nästa gång?” ”Vilken kunskap har jag fått om mig själv nu?”

Ha en superfin och nyfiken alla hjärtans dag!

IMG_20150214_083409Vill du ha fler ”Dagens mindfulness” är du välkommen att följa mig på Instagram som @helandermaria

 

Facebooktwittermailby feather
Facebooktwitterrssyoutubeinstagramby feather
Taggat , , , , , ,

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *